REKLAMI GEÇ

ÇELİK: BUGÜN DEMOKRASİ TARİHİNİN ACI GÜNÜ

ÇELİK: BUGÜN DEMOKRASİ TARİHİNİN ACI GÜNÜ

Demokrat Parti İl Başkanı Aşkın Çelik, Adnan Menderes’in idam edilişinin yıldönümünde yayınladığı mesajında, 17 Eylül gününün demokrasi tarihininin acı günü olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Eylül 2018 Pazar, 12:07

Demokrat Parti Denizli İl Başkanı Aşkın Çelik, Adnan Menderes’in idam yıldönümünü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Çelik yazılı açıklamasında, “Genel Başkanını ve Başbakanını şehit vermiş bir davanın mensupları olarak bugün bir kez daha demokrasi şehitlerimizi, merhum Başbakanımız Adnan Menderes, Dış işleri Bakanımız Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanımız Hasan Polatkan başta olmak üzere tüm dava arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

Toplumların hafızalarını tazelemesi gerektiğinin altını çizen Çelik, “Kişilerin ve toplumların hafızalarını tazelemelerine vesile olan bazı önemli günler vardır. Bu günler kimi zaman bir kahramanlık destanının yazıldığı parlak ışıklar saçan bir sayfa, kimi zaman ise işte bugün olduğu gibi Türkiye’nin seçilmiş ilk Başbakanının ve dava arkadaşlarının maruz kaldığı haksız zulümü simgeleyen kapkara bir sayfadır. Bugünün acısı, hafızalarımızı tazelememiz, demokrasinin anlamı üzerine düşünmemiz kadar toplumsal barışın temellerini idrak etmemizi de gerekli kılıyor. Buradaki demokrasi şehitlerimiz ve onların anlattıkları, demokrasi uğruna, millet uğruna seve seve gösterilen büyük bir fedakarlığın, özverinin simgesidir. 57 yıl önce bugün bu milletin en çok sevdiği evlatlarından üçünü, nefret ve kinin uğursuz bulutları altında 27 Mayıs’ta başlayan eşkıya hareketine, demokrasi davası uğruna şehit verdik.

Böyle bir süreçte, Menderes ve arkadaşları, davalarının haklılığının bilinciyle tüm zulümlere ve ölüme yalnızca metanetle karşılık verdiler.                                                                                                                                                                                       Sayısız iftira, hakaret ve zulme maruz kalan bu demokrasi kahramanlarına yöneltilen tek suçları, tek parti zihniyetinden ayrılmaları, milletle bütünleşmeleri, istikameti milletin yönüne çevirmeleriydi. Halkın gasp edilmiş haklarının, baskı altındaki değerlerin mücadelesini vermekti” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı