REKLAMI GEÇ

Çelik’ten 27 Mayıs açıklaması

Çelik’ten 27 Mayıs açıklaması

Demokrat Parti (DP)Genel İdare Kurulu Üyesi Aşkın Çelik, 27 Mayıs 1960 darbesinin 56.yıldönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamasında, “27 Mayıs askeri cuntasının lideri olan Cemal Gürsel ve 12 Eylül cuntasının lideri Kenan Evren olmak üzere, darbelere liderlik etmiş olanların cumhurbaşkanı sıfatları yok hükmünde kabul edilmeli” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Mayıs 2014 Pazartesi, 16:44

Demokrat Parti (DP)Genel İdare Kurulu Üyesi Aşkın Çelik, dönemin başbakanı Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ile Maliye Başkanı Hasan Polatkan’ın idam edildiği 27 Mayıs 1960 darbesinin darbelerin anası ve demokrasi tarihinin en acılı günü olduğunu belirtti. Çelik, “ 27 Mayıs’ı, ne yazık ki tarihimizin hiç yaşamamış olmayı dilediğimiz büyük utançlardan birini demokrasi tarihimizin kapkara bir sayfasını anıyoruz.

Darbelerden en acı çeken parti demokrat partidir. Bu milletin en çok sevdiği evlatlarından üçünü nefret ve kinin uğursuz bulutları altında 27 Mayıs’ta başlayan eşkıya hareketine demokrasi davası uğruna şehit verdik. Merhum başbakanımız Adnan Menderes dış işleri bakanımız Fatin Rüştü Zorlu ve maliye bakanımız Hasan Polatkan başta olmak üzere tüm dava arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

“CUMHURBAŞKANLIĞI SIFATLARI YOK HÜKMÜNDEDİR”
Çelik açıklamasına şöyle devam etti: “Milletimizin gönlünde sonsuza dek şerefli bir davanın şehitleri olarak tarihe geçtiler. Onlar ve o yolda yürüyenler büyük ve küvetli Türkiye idealine inandılar. Büyük Türkiye idealine çalışarak çok çalışarak varılabileceğini savundular. Bu gücüde halk iradesinden aldılar. Hiç bir şeyin milletten ayrı yapılamayacağını bildikleri için yeter söz milletin dediler. Hükümete ve TBMM’ye bu kara acılı günde samimi bir şekilde sesleniyoruz; 27 Mayıs askeri cuntasının lideri olan Cemal Gürsel ve 12 Eylül cuntasının lideri Kenan Evren olmak üzere, darbelere liderlik etmiş olanların cumhurbaşkanı sıfatları yok hükmünde kabul edilip, Türkiye Cumhuriyeti Devleti cumhurbaşkanları sıralamasından çıkarılmasını, gasp ettikleri bu yüce makamdan kaynaklanan her türlü maddi ve manevi haklar ellerinden alınmasını istiyoruz. Bu talep gerçekleşti zaman milli irade darağacından inecektir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı