REKLAMI GEÇ

Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal: “Hükümet Korona sürecini yönetemedi”

Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal: “Hükümet Korona sürecini yönetemedi”

İl Başkanı Aşkın Çelik’in ölüm yıl dönümü nedeniyle geldiği Denizli’de gündemi değerlendiren Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, hükümetin koronavirüs sürecini iyi yönetemediğini ve vatandaşların yanında olmadığını öne sürdü. Uysal, koronavirüs tedbirlerinin uygulandığı dönemde AK Parti’nin yaptığı kongreleri de eleştirdi. Uysal, “Milyonlar can çekişirken AK Parti oyunda, oynaşta” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Şubat 2021 Perşembe, 14:22

Geçtiğimiz yıl 25 Şubat’ta hayatını kaybeden Demokrat Parti İl Başkanı Aşkın Çelik’in ölüm yıl dönümünde Denizli’ye gelen Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Gündeme ilişkin değerlendirmeler yapan Uysal, Koronavirüs salgınını nedeniyle olağanüstü bir dönemden geçildiğini ifade ederek, toplumun büyük kesimi üzerinde derin etkiler bırakacak bir süreç olduğunu söyledi.

“HÜKÜMET ÖRNEK OLMALIYDI”

Hükümetin bu süreci iyi yönetemediğini öne süren Uysal, “Böyle bir dönemde Türkiye’de başta merkezi hükümetin, yerel yönetimler ve sivil-iktisadi bütün unsurlarıyla beraber bu süreci bir kriz yönetimi şeklinde idare etmesi gerekirdi. Özellikle son zamanlarda yönetici olanların hal ve hareketleriyle geniş kitlelere örnek olmaları gerekirken, AK Parti’nin genel başkanı başta olmak üzere, milletimize maske, mesafe ve hijyen tavsiyesinde bulunanların bunlara uymadığını görüyoruz. Milyonlarca insanımız işsiz, yüzbinlerce esnaf kepenk açamıyor ama AK Parti kongre telaşında. Milyonlar can çekişirken AK Parti, oyunda oynaşta” dedi.

“VATANDAŞIN YANINDA OLMADILAR”

Türkiye’nin koronavirüs sürecine açıkta yakalandığını söyleyen Uysal, iktidarı bu süreçte vatandaşların yanında olmamakla suçladı.

Uysal, “Milletimizin böyle bir dönemde devletini yanında hissetmesi gereken bir günde devletimiz bütün unsurlarıyla milletimizin en maliyetle bu süreci atlatması için yanında olması gerekirken maalesef yanında olmadı. Ülkemizde güvencesiz çalışan insanlarımız, kepenk indirmek zorunda kalan esnaflarımız, da gelirli vatandaşlarımız, 13 milyonun üstüne emekli ve hak sahibinin 8 milyon civarında kişinin asgari ücretin altında aldığı gerçeğini göz önünde bulundurduğumuzda vatandaşlarımız doğrudan bütçesine kredi sağlayarak değil karşılıksız bir şekilde destek sağlam gerekiyordu. Türkiye uzun yıllardır kaynaklarını kötü kullanan ve yöneten bir ülke. Ülke böyle bir sürece tüketerek açıkta yakalandı” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı