REKLAMI GEÇ

Kamuoyu araştırmaları O’nu işaret etti, İYİ Parti “Şeniz Doğan” dedi

Kamuoyu araştırmaları O’nu işaret etti, İYİ Parti “Şeniz Doğan” dedi

CHP ile İYİ Parti arasında kurulan Millet İttifakı’nın çalkantılı bir süreç yaşadığı Denizli’de gerginliği ortadan kaldıracak kritik bir adım İYİ Parti’den geldi. Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Merkezefendi’de yaptırdıkları tüm araştırmalardan Şeniz Doğan’ın açık ara önde çıktığını gördüklerini belirterek, “Merkezefendi’de aday çıkarmıyor ve CHP adayı Şeniz Doğan’ı destekliyoruz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Ocak 2019 Salı, 12:42

Cumhuriyet Halk Partisi ile İYİ Parti arasındaki Millet İttifakı’nın Denizli’de nerelerde kimin aday çıkaracağı konusunda yaşanan anlaşmazlık sona erdi. Adeta iki parti arasında krize dönüşen aday anlaşmazlığı konusundaki belirsizliğe İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, yaptığı basın toplantısı ile noktayı koydu.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Toplantı Salonu’nda basın mensuplarıyla bir araya gelen İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’e Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar, Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Şeniz Doğan, iki partinin Merkezefendi İlçe Başkanları eşlik etti.

“YAPILAN GÜÇBİRLİĞİDİR”
Partililerin de yoğun ilgi gösterdiği toplantıda açıklamalarına ittifakın genel hatlarını anlatarak başlayan Yasin Öztürk, CHP ile İYİ Parti’nin 23 büyükşehir ve 27 ilde ittifakın ortak aday çıkarma kararı aldığını söyledi. İttifak görüşmelerinde ilçelerin de yer aldığını dile getiren Öztürk, 199 ilçede CHP’nin 105 ilçede de İYİ Parti adaylarının destekleneceğini, 92 ilçede de her iki partinin kendi adaylarıyla yarışacağını vurguladı.

“MERKEZEFENDİ’DE ADAY ÇIKARMIYOR, DOĞAN’I DESTEKLİYORUZ”
Denizli’de anlaşmazlık yaratan iki büyük ilçeden Merkezefendi’ye ilişkin kritik bir açıklama yapan Öztürk, “Genel Merkezler düzeyinde alınan son kararda 9 ilçede CHP, 7 ilçede İYİ Parti adaylarının desteklenmesi, 3 ilçede de ayrı ayrı yarışa girilmesi kararlaştırıldı. Ancak, Denizli adına iyileştirme yapma yetkisi yerel teşkilatlara bırakıldı. Biz, Merkezefendi’de Şeniz Doğan’ın çok çok önde olduğun gördük ve Doğan’a destek kararı aldı. İYİ Parti Merkezefendi’de aday çıkarmayacak” dedi.

“KAMUOYU ARAŞTIRMALARINDA DOĞAN AÇIK ARA ÖNDE”
Merkezefendi’de yaptırdıkları tüm araştırmalardan Şeniz Doğan’ın açık ara önde çıktığını belirten Yasin Öztürk, “Kamuoyu anketlerinde vatandaş nezdinde Şeniz Doğan’ın çok önde olduğunu gördük. Bu doğrudan seçmene yönelik çalışmalardı, partililer değil. Vatandaşlar, mevcut belediyenin yarattığı sıkıntıların Şeniz Doğan tarafından ortadan kaldırılacağına inanıyor ve destekliyor. Tüm ilçelerde ve büyükşehirde çok çok iyi durumdayız” diye konuştu.

“İYİLEŞTİRMEYE AÇIĞIZ”
Ortak aday çıkarılmayan ilçeler ile ilgili iyileştirmeye her zaman açık olduklarını anlatan Yasin Öztürk, “Ancak, Buldan’ın durumu özel. Her iki partinin teşkilatları da bu ilçede ayrı ayrı seçime girilmesinin daha iyi olacağı görüşünü taşıyor. İlçede karşı tarafın adayının yanı sıra, mevcut belediye başkanı da başka bir partiden aday oldu. Bu durumda, ilçede ikili yerine 4’lü bir yarışın daha olumlu sonuç çıkaracağını düşünüyoruz” dedi.

“PAMUKKALE İLE İLGİLİ CHP’DEN ADIM BEKLİYORUZ”
Pamukkale ile ilgili olarak da CHP’den bir adım beklediklerini dile getiren Yasin Öztürk, hafta sonuna kadar Pamukkale ile ilgili de somut bir adımın atılmasını beklediklerini kaydetti.

BAHTİYAR: “KİMSE DENİZLİ’DEN BÜYÜK DEĞİL”
İttifakın Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Ümit Bahtiyar ise ittifak sonucunda ortada sorun bulunmadığın belirterek, tüm ilçeleri kazanmak için yola çıktıklarını kaydetti.

Kimsenin Denizli’den büyük olmadığını vurgulayan Bahtiyar, “İsimler ile ilgilenmiyoruz. Kazanmaya en yakın isim kimse onunla yola devam edilmeli. Güzel bir ittifak kuruldu, bunun devam etmesi arzumuz. Merkezefendi’yi en iyi sonuçla kazanacağız” dedi.

ŞENİZ DOĞAN’DAN TEŞEKKÜR
Toplantının sonunda söz alan CHP Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Şeniz Doğan, birlik ve beraberlik tablosunun oluştuğun belirterek, “Vekilimiz Öztürk’e güzel sözlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu güveni kazanabildim için çok mutluyum. 31 Mart’ta kazanan Merkezefendi olacak, kazanan Millet İttifakı olacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı