REKLAMI GEÇ

HDP’den Vatan Partisi’ne yanıt

HDP’den Vatan Partisi’ne yanıt

Vatan Partisi İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu’nun 1 Mayıs’ın ardından yaptığı açıklamaya HDP’den yanıt geldi. HDP Eş İl Başkanı Nurnise Erişmiş, açıklamaların gerçeği yansıtmadığını ve yargı yoluna gideceklerini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Mayıs 2017 Cuma, 13:33

Yazılı bir açıklama yapan HDP Eş İl Başkanı Nurnise Erişmiş, Kasapoğlu’nun “Emekçiler İstiklal Marşı okurken HDP’liler PKK marşı okudu” açıklamasının yalan olduğunu belirten Erişmiş, “Tertip komitesinin programında saygı duruşu vardı. Sadece saygı duruşu yapıldı, o esnada ve daha sonra alanda herhangi bir marş ya da slogan atılmadı” dedi.

“HDP’yi 1 Mayıs alanlarında istemiyoruz “ açıklamasına da sert tepki gösteren Erişmiş, “Sayın Başkan 1 Mayıs Emek Bayramı’nı HDP’lilere babasının mirasından bahşetmedi. 1Mayıs 1921’lerde Mustafa Suhpilerden, 1977 kanlı 1 Mayıs’lardan, Denizler Mahirler İbrahimlerin ve Mazlumların, 12 Eylül zindanlarında hayatını kaybedenlerin mirasıdır. Biz bu mirası taşıyoruz ve taşıyacağız” diye konuştu.

HDP’nin legal siyaset alanında, demokratik siyaset yürüten Türkiye’nin 2. muhalefet partisi olduğunu ifade eden Erişmiş, “Bu tür açıklamalar toplumu kategorize eder, nefret ve kin duygusunu yaygınlaştırır. Bizler sorumlu siyasetçileriz. Özellikle bu süreçte toplumu tahrik edici kelimelerden kaçınmalıyız. HDP Denizli İl Örgütü olarak bize yapılan Denizlili bir bakan tarafından ‘lağım fareleri’ açıklamasına dahi cevap verme gereği duymamıştık. ‘Kişinin siyasi seviyesini gösterir’ demiştik. Ama Vatan Partisi İl Başkanı’nın bu açıklamasına karşı hukuki bir süreç başlatacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı