REKLAMI GEÇ

Doğu Perinçek Denizli’ye geliyor

Doğu Perinçek Denizli’ye geliyor

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Denizli’ye geliyor. 7 Aralık Cuma günü düzenlenecek Üretici Kurultayı’na katılacak olan Perinçek, ülkenin içinde bulunduğu duruma ilişkin tespitlerini ve çözüm önerilerini anlatacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Kasım 2018 Cuma, 16:53

Genel Başkanları Doğu Perinçek’in Denizli ziyareti ve düzenlenecek programlara ilişkin yazılı bir açıklama yapan, Vatan Partisi İl Sekreteri Ahmet Suseven, ülkenin içinde bulunduğu çıkmazdan kurtulması için mücadele eden tek partinin Vatan Partisi olduğunu söyledi.

Vatan Partisi’nin, Türkiye’nin her yerinde üretimin temel taşı küçük, orta ve büyük sanayici, çiftçi, işçilerle beraber Türkiye’de yaşanan krizin çıkış yolunu tartıştığını ve çözüm önerileri sunduğunu ifade eden Suseven, “Denizli İl Merkezi olarak, Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek’in katılacağı, Vatan Partisi Gn. Bşk. Yrd. ve Çiftçi Bürosu Başkanı Prof. Dr. Cengiz Çakır, Hay-Koop Başkanı Mehmet Varol, tecrübeli sanayici Faruk Alyaz ve Ekonomist Kubilay Gürsoy’un konuşmacı olacağı kurultaya tüm halkımızı davet ediyoruz. 7 Aralık günü saat 11.00’da başlayacak olan Üretici Kurultayı Sarmaşık Düğün Salonu’nda olacak” dedi.

Ülkenin içinde bulunduğu duruma ilişkin değerlendirmeler de yapan Suseven, yaşanan ekonomik krizin üreticiyi olumsuz etkilediğini, üretim kapasitesi yüksek şirketlerin bir bir konkordato ilan ettiğini söyledi.

Üretim maliyetlerinin yükselmesi nedeniyle fabrikaların üretimi durdurmak ya da azaltmak zorunda kaldığını anlatan Suseven, “İnşaat sektöründe maliyetler iki katına kadar çıktı. Alıcının alım gücü düştü. Üreticinin ürünü elinde kaldı. Kısacası Türkiye’de üreticide, işçide yaşanan krizi çok derinden hissediyor. Bugüne kadar gerek iktidar partisi gerekse muhalefet partileri krize karşı çözümün anahtar kelimesi olan ‘üretim’i hiçbir cümlelerinin içinde dahi geçirmedi. Türkiye ekonomisinin başında olan Berat Albayrak’ın açıkladığı ‘Yeni Ekonomik Program’ bundan öncesi döneme ait borçlanma ekonomisinin devamlılığı niteliğini taşımakta. Bugünün sorunları öncesi döneme ait çözümlerle çözülemez. Çünkü bugün Türkiye Dünya’da Atlantik sisteminden, batı sisteminden koparak, Asya’da yerini almaktadır. Yeni konumlanma ise yeni çözümleri beraberinde getirdi. Yani ekonomik krizin çözümü bundan önceki gibi dışarıdan borç bulup Türkiye piyasasına getirmek değildir.
Yeni sürecin çözümü ise üretmek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı