REKLAMI GEÇ

Öztürk: “Seçim bitti vaat bitti mi?”

Öztürk: “Seçim bitti vaat bitti mi?”

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, sosyal güvenceleri olmadığı için sağlık hizmetlerinden yararlanamayacak olan 5 milyon kişiyi gündeme getirdi, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanı Zehra Selçuk’a sordu: “Seçim bitti, vaat bitti mi?”

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Ocak 2020 Cumartesi, 12:32

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Selçuk’un yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesi verdi.

Öztürk, 31 Mart yerel seçimlerinden iki gün önce yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı uyarınca, prim borcu bulunanların sağlık hizmetlerinden yararlanma süresinin 31 Aralık 2019 tarihi itibarıyla dolmasını ve bu nedenle 5 milyon civarında vatandaşın sağlık hizmeti alamayacak olmasını sordu.

Öztürk, “Herhangi bir kapsamda sosyal güvencesi olmayan, çalışmayan, SGK’dan gelir ve aylık almayan, 18 yaşını doldurmuş ve öğrenci olmayan, aylık geliri asgari ücretin 1/3’den fazla olan Genel Sağlık Sigortası primini kendi ödemekle yükümlü tutulan kişi sayısı kaçtır?” dedi.

Aylık geliri asgari ücretin 1/3’ünden az olduğu için GSS primi devlet tarafından ödenen kişi sayısı da soran Öztürk, GSS prim borcunu yapılandırmak için başvuran vatandaş sayısını, yapılandırmaya rağmen borcunu ödeyemeyenlerin sayısını ve 2 yıl içinde 3 kez erteleme olmasına rağmen 18 aya varan taksitlerin neden ödenmediğinin araştırılıp araştırılmadığını da gündeme getirdi.

Yasin Öztürk, sigorta primi dolmasına rağmen EYT’li vatandaşların ücretsiz sağlık hizmetinden yararlanabilmesi için ivedi olarak çalışma yapılmasını istedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı