REKLAMI GEÇ

Öztürk: “Duyun bu feryadı bakan bey!”

Öztürk: “Duyun bu feryadı bakan bey!”

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, elma üreticisinin sorunlarını Meclis’e taşıdı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye seslenen Öztürk, “Duyun bu feryadı bakan bey” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Haziran 2019 Perşembe, 14:29

Çivril elmasını tanıtmak için Meclis açılışında başta İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener olmak üzere milletvekillerine elma ikramında bulunan İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, üreticinin sorunlarını TBMM’ye taşıdı, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

Çivril’de birinci kalite elma bir lira 20 kuruştan satıldığını, ancak bu fiyatın maliyetleri karşılamadığını belirten Öztürk, “İlaç, gübre, sulama, boylama, kasalama fiyatları çok yüksek, gelen zamlar çiftçinin belini büküyor. Kış döneminde daha yüksek fiyatla satmak için elmayı saklamak isteyen üreticinin karşısına bu kez de kilo başına 35 kuruşa varan soğuk hava deposu ücreti çıkıyor. Durum böyle olunca da elma üreticisi sofralık ürününü düşük fiyatla meyve suyu için sıkıma göndermek zorunda kalmaktadır“ dedi.

Üreticinin bakanlıktan beklentilerini de aktaran Öztürk, “Yeni tarımsal tekniklerin uygulanması konusunda destek, kredi borçların ertelenmesi, yeni pazarlar açmak için Çivril halinin bir an önce belediye eli ile kurulması, ihracatta engellerin uluslararası ilişkiler ile aşılmasıdır. Bunlar da yerine getirilmesi zor istekler değildir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı