REKLAMI GEÇ

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Paçacı; Ekonomi delik deşik

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Paçacı; Ekonomi delik deşik

Parti yönetimi ve partililerle fikir alış verişinde bulunmak ve Denizli Sanayi Odası’nı ziyaret etmek için Denizli’ye gelen İYİ Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, hükümetin yürüttüğü ekonomik programı eleştirdi ve açıklanan yanıltıcı enflasyon rakamları ile TÜİK’in inanırlılığını kaybettiğini belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Aralık 2019 Cuma, 18:04

İYİ Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı ve İYİ Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Metin Ergun, Denizli’ye geldi. Önce parti yönetimi ve partililerle bir araya gelen ve fikir alış verişinde bulunan Paçacı ile Ergun, daha sonra Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı yapıp, Denizli Sanayi Odası’nı ziyaret ettiler.

KÖTÜYE GİDİŞ REFERANDUM İLE BAŞLADI
Yapılan basın toplantısında Denizli’ye geliş nedenlerinin kentte ekonomik anlamda yaşanan sorunları yetkililerinin ağzından dinlemek ve bu sorunları Ankara’da gündeme getirmek olduğunu söyleyen İYİ Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, Türkiye’de ekonomideki gerileme sürecinin 16 Nisan 2017 tarihinde yapılan şaibeli Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi referandumu ile başladığını dile getirdi.

SİSTEM YANLIŞ
Bir ülke ekonomisinin yabancı kaynaklara bağlı kalmasının o ülkenin ekonomik anlamda iyi yönetilemediği sonucuna götürdüğünü ve yabancı kaynak bulmak isterken siyasi ve ekonomik anlamda uyulması gereken kuralların olduğunu dile getiren Paçacı, Türk ekonomisinin Cumhurbaşkanı’nın damadı ve Cumhurbaşkanı’nın iki dudağının arasında olmasının bugün içinde bulunulan reel ekonomik krizi doğurduğunu belirtti. Pacaçı, yaşanan ekonomik zorlukların Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin yanlışlığından kaynaklandığını söyledi.

DEMOKRATİK PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜLMELİ
Geçilen sistem yüzünden ekonominin her geçen gün dibe battığını, demokrasinin rafa kaldırıldığını, yargının bağımlı hale geldiğini e bürokrasinin ise talimat esasına göre yürütüldüğünü anlatan İYİ Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, Türkiye’nin 425 milyar dolar borcunun olduğunu dile getirip, “Karnınız yumuşak olmayacak. ABD ile yaşanan gerginlik sırasında Trump ne yaptı? ‘Sizin ekonominizi felç ederim’ dedi. Ardından Cumhurbaşkanı’nı mal varlığı ile tehdit etti” deyip, ekonominin İyileştirilmiş Ekonomik Parlamenter Sistem ile düzelebileceğinin altını çizdi.

HER 3 GENÇTEN 1’İ İŞSİZ
Referandum öncesi insanlara sistemin değişmesi ile Türkiye’nin şaha kalkacağı ve hatta uçuşa geçeceğinin söylendiğini de dile getiren Paçacı, söylenenlerin tam tersini yaşamaya başladıklarını ve bugün Türkiye’de her 3 gençten 1’inin işsiz olduğunu ve işsiz üniversitelilerin de artığını kaydetti.

HALKIN AKLIYLA ALAY EDİLİYOR
Gıda fiyatlarında yaşanan artışın yüzde 9 olarak açıklandığını hatırlatan ve ancak insanların artık bu rakamlara güveni kalmadığını söyleyen Paçacı, bunun resmen vatandaşların aklıyla alay etmek anlamına geldiğini dile getirdi. Paçacı, “Vatandaş gıdaya ayırdığı paranın nerelerden nerelere geldiğini çok iyi biliyor” dedi.

TÜİK GÜVENİRLİLİĞİNİ YİTİRDİ
Türkiye İstatistik Kurumu’nun ne istenirse onu açıklayan bir kurum haline geldiğini de söyleyen İYİ Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, son açıklanan enflasyon rakamlarının da yanıltıcı olduğunu kaydetti. “TÜİK verileri istediği gibi ayarlıyor” diyen Paçacı, “TÜİK’in başındaki sorumlunun da günahı yok. Çünkü gerçekleri açıkladığında işinden oluyor” şeklinde konuştu.

BÜTÇE DELİK DEŞİK
Yapılan basın toplantısında EYT’liler konusuna da değinen Paçacı, Cumhurbaşkanı’nın “Bu konuda kaynak ayırma lüksümüz yok” sözlerini hatırlatıp, “Böyle cümleler kuruluyorsa lüks tüketimden de vaz geçilmeli. Sayın Cumhurbaşkanımızın kimilerine göre 4, kimilerine göre 7 milyon liralık günlük gideri olan bir sarayı var. Havalanında bekleyen 13 adet uçağı var” diyerek eleştirilerine sonlandırdı

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı