REKLAMI GEÇ

İyi Parti İl Başkanı Akışık’tan sağlıkta şiddete sert tepki

İyi Parti İl Başkanı Akışık’tan sağlıkta şiddete sert tepki

İyi Parti İl Başkanı Raziye Akışık, Konya’da yaşanan saldırıca bir doktorun öldürülmesine sert tepki gösterdi. Toplumun şiddetten korunması çağrısı yapan Akışık, “Doktor olduk, doktor öldük” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Temmuz 2022 Perşembe, 11:34

Yazılı bir açıklama yaparak şiddet olaylarına tepki gösteren Akışık, toplumuzun hemen her kesiminin şiddete maruz kaldığını, kadına şiddet, doktor ve sağlık çalışanlarına saldırıların, savunma hakkını temsil eden avukat cinayetlerinin, düzenli ya da kaçak göçmenlerin adeta kendi mafyalarını kurup Türk vatandaşlarına kendi vatanında can ve mal tehdidi oluşturmasının artarak devam ettiğini söyledi.

Akışık, “Kısacık bir paragraf ancak acı dolu, kanunsuzluk, beceriksizlik, ihmal ve hatta suç dolu. Konya’da görevi başında şehit edilen Doktor Ekrem Karakaya ve bürosunda cinayete kurban giden Avukat Servet Bakırtaş’ı rahmetle anıyoruz. Ayrıca şehrimizde Afgan uyrukluların saldırısına uğrayan Denizlili hemşehrilerimize de geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz” açıklaması yaptı.

Beceriksiz yönetim ve bakanlarının icraatlarının ülkeyi bu hale getiren en önemli sebepler olduğunu öne süren Akışık, “Aldıkları her kararla sağlık çalışanları ile vatandaşı karşı karşıya getiren, suçluları daha sebep oldukları acılar küllenmeden salıveren, kontrolsüz göçün önünü açan sistemlerin mimarları derhal sorumlulukları gereği istifa etmelidir. Ne yazık ki suçlar cezalarını bulmadığı sürece, hastane basan silahlı ünlüler hoş görüldükçe benzer acılar yaşanmaya devam edecektir. Doktor olanların doktor olduğu için ölmemesi lazım. Sağlık çalışanlarına şiddetin çaresi yeterli önlemlerin alınması, caydırıcı cezalar ve toplumun bilinçlendirilmesinin yanı sıra hasta ve hekimi karşı karşıya getirecek uygulamalardan vazgeçilmesi olacaktır.

En yüksek makam doktorlara isteyen gitsin derse, çalışma şartları saniyelerle hasta bakmak zorunda bırakacak hale getirilirse, bu cinayetlerin kanları sorumluların da eline bulaşmış demektir. İYİ Parti’nin ilgili konulardaki çözüm önerilerini derhal uygulama konusunda hükümete çağrıda bulunuyorum. Yeni acıları önlemek için derhal gerekli tedbirleri alın! Kadınların, sağlık çalışanlarının, adaleti temsil edenlerin ve genel olarak Türk toplumunun artık daha fazla cinayete, şiddete ve kanunsuzluğa sabrı kalmamıştır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı