REKLAMI GEÇ

İYİ Parti İl Başkanı Raziye Akışık: Denizli’ye ihanet için ellerinden geleni yapıyorlar

İYİ Parti İl Başkanı Raziye Akışık: Denizli’ye ihanet için ellerinden geleni yapıyorlar

Denizli gündeminin önemli maddelerinden biri haline gelen 5 ilçenin 12 noktasında maden araması yapılmasına yönelik ihaleye İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık’tan sert tepki geldi. Akışık, “Önce Avdan, sonra JES, şimdi de maden arama ihaleleri. Denizli’ye ve Denizlililere ihanet etmek için ellerinden geleni yapıyorlar” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Ağustos 2020 Salı, 13:36

Geçtiğimiz günlerde 6592 sayılı kanunda değişiklik yapılmış Türkiye’de 766 maden sahası ihale yoluyla maden aramalarına açılmıştı. 766 sahanın içerisinde, Denizli’den 12 sahanın bulunması İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık’ın tepkisini çekti.
İl Başkanı Akışık; Tavas, Buldan, Çal, Çameli ve Kale’de belirlenen sahalarda bulunan doğal güzellikler ile ilgili endişeli olduğunu belirtti.

Son dönemlerde Denizli ile ilgili projelerin şehri talan etmeye yönelik projeler olduğunu öne süren Akışık, “Tavas’ta Avdan Termik Santrali’ne nasıl karşı durduysak, JES’lere nasıl karşıysak, bu ihalelerle Denizlimizin talan edilmesine de öyle karşı duracağız. İYİ Parti Denizli İl Teşkilatı olarak maden arama bahanesiyle Buldan’ın, Tavas’ın, Kale’nin Çal ve Çameli’nin talan edilmesine izin vermeyeceğiz. Hele ki Buldan’da korunacak hassas alan ilan edilen doğa harikası Süleymanlı Yayla Gölü’nün bulunduğu bölgede böyle bir maden arama ihalesinin yapılmasına nasıl müsaade ederler anlamak çok zor. Önce Avdan, sonra JES’ler şimdide maden arama ihaleleriyle birlikte bu topraklara nasıl ihanet edilir birlikte izliyoruz. Biz Denizlimizin bereketli topraklarını gelecek nesillere aktarmak için canla başla mücadele ederken, maden arama bahanesiyle coğrafi özellikleri emsalsiz olan yerlere göz dikildiğini öğreniyoruz. Türkiye’de bulunan tüm güzelliklere yapılan haksızlıklara karşı olduğumuz gibi, Denizli’ye yapılacak olan her türlü kötülüğünde karşısında duracağız. Denizli’nin kimliğini yansıtan ne varsa koruyacak, maden arama bahanesiyle gözünü para hırsı bürümüş şirketlere bu güzellikleri yedirmeyeceğiz” diye konuştu.

Yorumlar

Eren 20   -  Bağlantı 19 Ağustos 2020, 14:04

Bu ne arkadaş. Girdikleri yerleri talan edip gidiyorlar. Doğa güzellikleri birkaç zengine peşkeş çekiyorlar. Nerede AKP milletvekilleri. Bu talana kim izin veriyor.

mehmet   -  Bağlantı 19 Ağustos 2020, 09:19

konuşmuş olmak için konuşmamak lazım doğal güzellikler bozulmadanda maden aranabilir karşı çıkacağınıza sürecin takipcisi olun ki bi işe yarayın

ahmet   -  Bağlantı 19 Ağustos 2020, 08:16

pkk ormanlara ateşe verdiğinde sessiz kalanlar ağaç ve orman bahanesiyle avrupalılar gibi madeni aramaya dur diyemezsin nasıl bir kafa nasıl bir düşünce

Altay   -  Bağlantı 18 Ağustos 2020, 20:40

Siyaset yapacağım diye de boş konuşmamak lazım, maden aranacak diye doğal guzellikler yok olacak değil yoksa dünyada hiçbir devlet maden arama izni vermezdi.Sizce madenlerimizi kullanmayalım ithal edelim değil mi

Özcan   -  Bağlantı 18 Ağustos 2020, 18:00

Ağaç önemli olsada
Madende önemlidir.
Kendine milliyetçi Bir parti diyen İyi parti
Türkiye’ye ekonomik yarar sağlayacak eylemlerin önünde durmamalıdır.
Yoksa HDP den farkı kalmaz.
Bu şekilde hiç bir farkı yok gibi görünüyor

Bilal   -  Bağlantı 18 Ağustos 2020, 15:59

Ormanlar Ağaçlar ne kadar ònemli ise Yer altı madenleri o derece önemlidir eğer ki Türkiyenin rezervlerine karşılayacak Maden ise sonuna kadar destekliyorum yıllarca karşı çıkıldı da ne oldu yine aynı tablo ile karşı karşıyayız .

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı