REKLAMI GEÇ

İYİ Parti İl Başkanı Raziye Akışık’tan Rektör Bağ’a sert tepki

İYİ Parti İl Başkanı Raziye Akışık’tan Rektör Bağ’a sert tepki

PAÜ Rektörü Hüseyin Bağ’ın ısrarla eşi Derya Bağ’ı adrese teslim şartlar ile akademisyen yapma çabalarına bir tepki de İYİ Parti İl Başkanı Raziye Akışık’tan geldi. Sert bir açıklama yapan Akışık, “PAÜ, bir süredir akademik başarılar değil, Rektör Bağ’ın içinde bulunduğu skandallar ile anılmaktadır” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Ağustos 2020 Cuma, 09:28

Denizli, uzun süredir PAÜ Rektörü Hüseyin Bağ’ın, eşi Derya Bağ’ı ısrarla PAÜ’ye alma çabalarını konuşuyor. Tepki çeken sürece ilişkin sert bir açıklama yapan İYİ Parti İl Başkanı Raziye Akışık, bunun kabul edilemez olduğunu söyledi.

Rektör Bağ’ın 2017 yılında, eşi Derya Bağ’ı Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen kadrosundan, üniversitenin Enstitü Sekreteri kadrosuna atama yoluyla geçiş yaptırdığını belirten Akışık, “Bu atama infial yaratmış, dönemin Milli Eğitim Bakanı olaya müdahil olmuş ve YÖK Başkanlığı eli ile bu atama iptal edilerek, Rektör Hüseyin Bağ’ın eşi öğretmen Derya Bağ istifa etmek zorunda kalmıştı. Aradan geçen kısa zaman içerisinde Rektör Hüseyin Bağ, eşini yeniden kuruma bir şekilde aldırmış ve memur kadrosunda üniversitede imtiyazlı göreve başlatmıştı” dedi.

Rektör Bağ’ın eşi için uygun zamanı da yoklayarak ve de tamamen eşinin pozisyonunu tanımlayan şartlar koymak suretiyle yani adrese teslim akademik bir kadro ilanı vererek eşini tekrar üniversiteye almaya çalıştığını dile getiren Akışık, “Rektör Bağ göreve geldiği günden bu güne, Pamukkale Üniversitesi ülke gündemine akademik başarıları, bilimsel çalışma ve aktiviteleri ve şehre ve ülkemize olan katkıları ile değil, sürekli olarak Rektör Bağ’ın içerisinde bulunduğu yönetim skandalları ile gelmekte, bitmez tükenmez bu skandallar güzide kurumumuzun üzerinde kara bir bulut gibi çökmektedir. Rektör Bağ’ın bu davranışı Kamu kurumlarında var olan nepotizmin ne boyutlara geldiğini, kanun tanımazlığın, ben yaptım oldu anlayışının en hoyrat örneği olarak önümüze sermiş kul hakkı yemekten çekinmediğini de bize göstermiştir” dedi.

Bu dönemde yüzbinlerce gencin iş bulma kaygısıyla geleceğe dair ümitlerinin tükendiğini ifade eden Akışık, “Yurttaşlarımızın kadrosuzluk nedeniyle mesleklerini dahi icra edemeyerek umutsuzluklarının tavan yaptığı bu dönemde, binlerce gencimizin akademik kadrosuzluk nedeniyle yurt dışına beyin göçü yaptığı bu dönemde, liyakat esasına göre değil, hısımlık esasını göre hareket ederek eşine yapmış olduğu kayırma ve yenilen kul hakkı kamu vicdanında kabul edilemez. Görülmektedir ki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde damada ekonominin teslim edildiği bir gerçeklik içerisinde, akademinin de rektör beyin eşine teslim edilmesi bu sistemin kaçınılmaz gerçekliği ve hastalığıdır” dedi.

Yorumlar

Bilal   -  Bağlantı 7 Ağustos 2020, 18:45

Hata varsa düzeltilir demek ki hata var düzeltiliyor böyle çok büyük olay gibi lanse etmek bende diyeyim Siyasi Etik ve Medya Etiği olarak Hak Adalet ve Özgürlük isteyenler için iyi olmamıştır.

Ali   -  Bağlantı 7 Ağustos 2020, 11:27

Ne çektiyse din yüzünden çekti diyen ZAT. Din Allah ın, hata kulun. Bu olayda kim haklı kim haksız soruşturup karar verilmeli. Lakin Allah ın dini mi diyor hak yiyin, torpil yapın diye?

onur arslan   -  Bağlantı 7 Ağustos 2020, 10:45

sert tepki vereceğine mecliste vekiliniz var konuyu gündeme taşısın

horozigo   -  Bağlantı 7 Ağustos 2020, 10:16

paü ne zaman iyi bir şey ile anıldı ki . ilk okul mezunları adamlar hastane müdür olur. 3 – 5 çapulcu tarafından yönetilen bir rektör bozuntusu var.. imam hatipliler diye diye bu hale geldi ülke. ne çektiyse din yüzünden çektik ne zyazıkki

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı