REKLAMI GEÇ

İYİ Partili Öztürk, okul kıyafetlerini sordu

İYİ Partili Öztürk, okul kıyafetlerini sordu

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, tek tip okul kıyafetleri konusunda velilerden gelen tepkilere sessiz kalmadı, zorunlu okul kıyafeti konusunda soru önergesi verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Eylül 2019 Pazartesi, 12:38

Vatandaşların alım güçlerinin her geçen gün azaldığını belirten Öztürk, “Piyasalarda ekonomik krizin yaşandığı bu dönemde insanlar yarınlarımızın teminatı olan evlatlarımızın eğitimini tamamlama, kıt kanaat geçinerek mali itibarını koruma hesabı peşinde” dedi.

Geçmiş dönemlerde çocuğuna okul kıyafeti alamadığı için intihar eden babayı, aldığı kıyafeti pahalı bulduğu için sokakta isyan eden anneyi gördüklerini hatırlatan Yasin Öztürk, “Bu okul formalarını kim seçiyor? Hangi mağazadan alınacağına karar veren kimler? Neden okul yöneticilerinin zan altında kalmasına sebep olan bu uygulama konusunda bir önlem almıyorsunuz? Velilere bir zorlama, yönlendirme var mı hiç araştırıyor musunuz? Gelen şikayetler neticesinde açılan soruşturma var mı?” diye sordu.

Ekmeğinin peşinde olan esnafı, zan altında kalan okul yöneticilerini ve tek isteği evlatlarının eğitim alması olan velilerin karşı karşıya getirilmemesi gerektiğini belirten Öztürk, okul formaları konusunda ekonomik ve şaibesiz çözüm üretilmesi çağrısında bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı