REKLAMI GEÇ

İYİ Partili Öztürk parti toplantısına besihaneden katıldı, hayvancılığa dikkat çekti

İYİ Partili Öztürk parti toplantısına besihaneden katıldı, hayvancılığa dikkat çekti

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Meral Akşener önderliğinde başkanlık divanı üyeleri ve milletvekillerinin video konferans yöntemi ile yaptığı parti toplantısına, Pamukkale’deki bir besihaneden katıldı. Öztürk, hayvancılığa dikkat çekti, “Önlem alınmazsa kurbanlık krizi kapıda” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Mayıs 2020 Salı, 11:15

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in başkanlık divanı üyeleri ve milletvekilleri ile video konferans yoluyla gerçekleştirdiği toplantıya Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ün bir besihaneden katıldığı ortaya çıktı.

Öztürk’ün Pamukkale İlçesi’ndeki et ve süt üreticilerine yaptığı ziyaret sırasında toplantı saatinin gelmesi üzerine burada bir besihanede sistemini kurup toplantıya katıldığı sosyal medyada yaptığı paylaşımla ortaya çıktı. Öztürk yaklaşık üç saat süre boyunca arkasında besi hayvanlarının görüntüsü ile toplantıya katılım gösterdi.

Öztürk yaşanan durumun planlı olmadığını belirterek, “Besihaneleri dolaşıyor, üreticilerin sorunlarını dinliyorduk. Toplantı saatinin geldiğini fark edince orada hemen sistemimizi kurup video konferansa katıldık. Planlı bir durum yoktu” dedi.

Besicilerin ve süt üreticilerinin önemli sorunları olduğunu söyleyen Öztürk, “Dert dinledik. Üreticinin derdi çok. Bu nedenle ziyaret programımız biraz uzadı” dedi.

HAYVAN PAZARLARI İLE İLGİLİ ADIM ATILMALI
Kurban Bayramı öncesi üreticilerin hayvan pazarları ile ilgili adım atılmasını beklediğini söyleyen Öztürk, “Kurban Bayramı geliyor. Hayvan pazarlarına ilişkin bir karar alınmadı. Bu pazarların kontrollü şartlarda açılması lazım. Hastalığın yayılmasını engellemek için burada kontrolü sağlamak daha kolay olacaktır. Aksi halde vatandaş kurbanlık için ilçe ilçe dolaşacaktır. Bu daha büyük risk oluşturur. İl Hıfzıssıhha Meclisi bu konuyu dikkate almalıdır” dedi.

KURBAN FİYATLARI GÖRÜLMEMİŞ ORANDA ARTABİLİR
Denizli’de yeterli sayıda kurbanlık hayvan bulunmadığını söyleyen Öztürk, “Normal şartlarda besicilerimiz üç dört ay öncesinden şehir dışından kurbanı alır, besiye çeker. Bu aynı zamanda fiyat dengesini sağlar. Hayvancıların şehir dışından kurbanlık getirmesine ilişkin bir karar alınmadı. Besiciler bekliyor. Kurbanlıkların gelmesi lazım ama almaya gidemiyorlar. Malı görmeden pazarlık da yapamadıkları için durum biraz karışık. Kurbana bir ay kala tedbir alırsak kıymeti olmaz. Her işi geç yapıyoruz. Bunda önlemi geç alırsak kurban fiyatları görülmemiş oranda artabilir” diye konuştu.

Öztürk besicilerin yem fiyatlarına ilişkin sıkıntılar yaşadığını ayrıca süt üreticilerinin de tedarik zinciri nedeniyle kayıplar yaşadığını kaydetti.

Yorumlar

Tolga   -  Bağlantı 12 Mayıs 2020, 22:35

Tek derdimiz kurbanlıktı,..bittik battık isterse 500 tl olsun paramı var mahvolduk…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı