REKLAMI GEÇ

İYİ Partili Öztürk’ten Bakan Ersoy’a turistik sorular

İYİ Partili Öztürk’ten Bakan Ersoy’a turistik sorular

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesi verdi. Öztürk, Yunan Adaları’na Cruise gemileri ile tur düzenleyen Bakan’ın eski şirketinin Yunan bayrağı takıp takmadığını sordu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Ağustos 2019 Çarşamba, 17:48

DENİZLİ HABER
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un halen sahibi olup, yönetimini bakan seçildiği için Coşkun Tünay’a bıraktığı ETS isimli şirketin daha Türk Karasularından çıkmadan Türk Bayrağı’nı indirip Yunan Bayrağı takıp takmadığını soran Öztürk; “Acaba bu bayrak değiştirme ile Türk kanunlarınca yasak olan kumar oynatma suçu mu örtbas ediliyor, gemilerdeki bu kumarhaneler vergi ödüyor mu?” diye sordu.

Duty free adı ile gemilerde ucuz bedellerle her türlü alkol ve sigara satışının yapılıp yapılmadığını da soran Öztürk, “Bu satışlardan vergi kaybı oluşmuyor mu? Adı geçen firma, tur gemileri ile dış politikada sıcak bir gündem olarak yerini koruyan 18 Adalara da tur düzenliyor mu?” dedi.

İşte Öztürk’ün Bakan Ersoy’a sorduğu sorular;
“1- ETS Tur’un Yunan Adalarına Cruise gemilerle düzenlendiği 3-4 günlük turistik seferlerde Gemi Türk sularından ayrılmadan Yunan Bayrağı takıldığı iddiası doğru mudur?
2- İddia doğru ise, Türk Bayrağı’nın çıkarılıp, Yunan bayrağı takılmasının gerekçesi vergi kaçırmak mıdır? Ülkemiz yasalarına göre kumar oynatmanın suç olduğu bilindiği için, suçu örtbas etmeye çalışmak mıdır?
3- Gemilerde bulunan kumarhane için herhangi bir vergi ödemesi yapılmakta mıdır?
4- Geminizde bulunan duty free’de her türlü alkollü içki ve sigaranın ucuz fiyatlara satıldığı iddiası doğru mudur? İddia doğru ise bu satışlardan dolayı Türkiye’ye herhangi bir vergi ödemesi yapılmakta mıdır?
5- ETS Tur’un yaptığı Yunanistan gezileri kapsamında uzun süredir kamuoyunu meşgul eden 18 adalara da tur düzenlenmekte midir?”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı