REKLAMI GEÇ

İYİ Partili Öztürk’ten Honaz Tüneli tepkisi

İYİ Partili Öztürk’ten Honaz Tüneli tepkisi

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Honaz Tüneli’ni gündeme getirdi. “Yolu açmak için seçim dönemini mi bekliyorsunuz” diye sordu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Şubat 2022 Salı, 17:40

Projenin son durumunu tespit etmek için bölgeye giden İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, 2015 yılında başlayan projenin Türkiye’nin en kalabalık yollarından biri olan İzmir’den Antalya’ya doğrudan ulaşımı sağlayacak ‘Turizm Yolu’ projesinin parçası olarak tasarlandığını söyledi.

Honaz Dağı yamaçlarında açılan ve toplam uzunluğu 5,2 kilometre olan iki büyük tünelin, çevre yolu aracılığı ile araçların kent trafiğine girmeden yollarına devam etmelerini sağlamayı amaçladığını anlatan Öztürk, “Proje aynı zamanda Ankara istikametinden gelip Muğla ve Antalya’ya gidecek sürücülerin mecburen kent merkezine girmelerini önleyerek yollarını ciddi ölçüde kısaltacaktı. Tünel inşaatı pek çok siyasetçi ve bürokratı ağırladı. Her ziyarette tünelin açılışına dair tarih verildi. İnşaattaki çalışmaları ziyaret eden dönemin Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’ye projenin 2016 yılında tamamlanacağı söylendi. İlerleyen dönemde Karayolları Bölge Müdürlüğü projenin 2018 yılında tamamlanacağını açıkladı. Valiler ve siyasetçilerin ziyaret ettiği sonraki süreçte ise tünelin 2019 yılında trafiğe açılacağı müjdelendi. Tünel inşaatı önceki yıl tamamlandı. Tünellerin sinyalizasyon ve ışıklandırma sistemleri ile bağlantı yollarının tamamlanamadı” dedi.

Tünelin müteahhidinin iki yıl önce bitirdiğini ve teslim ettiğini anlatan Öztürk, “Sadece çok az bağlantı yolları kalmış. Bu bağlantı yolları nedense yapılmıyor. Acaba seçim dönemini mi bekliyorlar? AKP’li yetkililer seçim yatırımı maksadıyla mı tüneli açmıyorlar? İstenirse bu yol açılır. Seçimi bekliyorlar” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı