REKLAMI GEÇ

“Mantıklı bir açıklaması yok”

“Mantıklı bir açıklaması yok”

DP İl Başkanı Aşkın Çelik, kapatılan belediyelerle ilgili olarak yaptığı basın açıklamasında, hükümeti sert bir dille eleştirerek, kapatılan belediyelerde çalışan binlerce memurun işsiz kalacağını ve milyonlarca insanın hayatının olumsuz yönde etkileneceğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 3 Mart 2008 Pazartesi, 01:00

Yerel Yönetimler Yasa Tasarısı, milyonlarca kişinin hayatını etkileyecek düzenlememeler getirdiğini belirten Demokrat Parti (DP) İl Başkanı Aşkın Çelik, hükümeti sert bir dille eleştirdi. Nüfusu 2 binin altına düşen toplam 863 belde belediyesi tasfiye edilerek köye dönüştürüleceğine dikkat çekerek, “Daha önce temizlik, ulaşım gibi belediye hizmetlerinden yararlanan vatandaşlar, yeni düzenleme ile ‘köye hizmet götürme birliklerinden’ hizmet alacak. Tasarıyla kapatılan belediyelerde çalışan 3 bin 820 memur, 5 bin 840 işçi ve 134 sözleşmeli personel olmak üzere 9 bin 794 çalışanın kadroları da il özel idarelerine devredilecek. Ancak bu personelin durumuna karar verme yetkisi valilerde olacak. İl özel idarelerindeki ihtiyaç fazlası personel, aynı ildeki kamu kurum ve kuruluşlarına atanacak” diye konuştu.

‘Mantıksızlık’
3200’ün üzerinde olan belediye sayısının 2100’e düşürüldüğünü ifade eden Çelik, standardına ulaşılmaya çalışılan Avrupa’da 6000, 7000 kişiye bir belediye düştüğünü dile getirdi. Çelik,“Türkiye’de son yapılan düzenleme ile yaklaşık 33 bin kişiye bir belediye düşecektir. Bu kabul edilemez bir şeydir. Bunun demokrasi ile yerelleşme ile hizmetin ayağa götürülmesi ile son yıllarda köyden kent’e olan göçün durdurulmasıyla ve insanların kent yaşantısına alışmasıyla hiçbir ilgisi yoktur, hiçbir mantık üzerine kurulmamıştır” dedi.



Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı