REKLAMI GEÇ

MEHMET EFE İSTİFA ETTİ

MEHMET EFE İSTİFA ETTİ

BBP MKYK üyesi Denizlili siyasetçi Mehmet Efe görevinden istifa etti. Efe’nin istifası 6 MKYK üyesi ile birlikte geldi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Mayıs 2019 Cuma, 21:18

Büyük Birlik Partisi’nde istifa depremi. Partinin en üst organı MKYK’dan 7 üye istifa etti. İstifa eden isimler arasında Denizlili usta siyasetçi Mehmet Efe de bulunuyor.

Yapılan ilk açıklamalar istifa eden MKYK üyelerinin parti bütünlüğünün daha fazla zarar görmemesi için bu kararı aldıkları yönünde.

Efe’nin de aralarında yer aldığı bir grubun partide kongre talebinde bulunduğu daha sonra bu girişimlerin meşruyet alanı dışına taşınmak istendiği kaydediliyor. Partinin ilkeleri ve hedefleri doğrultusunda yönetilmediği iddiasında bulunan istifa eden MKYK üyeleri, kurumsal işleyişin de bloke olduğu savını ortaya attı.

Parti içinde hukuksuz uygulamalardan şikayet edilirken partinin kuruluş ilkeleri çerçevesinde siyaset yapma şartlarının ortadan kalktığı vurgulandı.

İstifa eden Murat Sancak, Mehmet Efe, Haşim Yanar, Ali Saraçoğlu, Ali Aydoğmuş, Mustafa Kara ve Tuncay Özfidan kısa süre önce Genel Başkan Mustafa Destici’den kongreye giderek yönetimi yenilemesi talebinde bulunmuştu.

Denizlili siyasetçi Mehmet Efe partinin çok uzun süre kentte yükünü çeken isimlerin başında geliyordu. Denizli’de büyük fedakarlıklar gerektiren çalışmaların altına imza atan Efe il başkanlığı görevinde bulunmasının yanı sıra milletvekili adayı da olmuştu. Efe daha sonra genel merkeze geçerek genel başkan yardımcılığı görevi üstlenmişti. Kurt siyasetçi son olarak MKYK üyesi sıfatıyla partisine hizmet ediyordu.

DENİZLİHABER’E KONUŞTU
İstifa eden Denizlili siyasetçi Mehmet Efe istifayı getiren sürecine ilişkin Denizlihaber.com’a yaptığı değerlendirmede; “Süreçlerin yaşattığı güven bunalımı hareketimizi, umutsuzluğa, savrulma ve nihayet dağılmaya götürmesin diye ortaya koyduğumuz demokratik tavrımıza gerekli olgunluk gösterilememiş, dile getirdiğimiz “Kongre” talebimiz bir fitne girişimi olarak yansıtılarak meşruiyet alanının dışına itilmek istenmiştir.

Ölçü, ilke ve siyasi hedefleri doğrultusunda yönetilemeyen partimizdeki kurulların, meşveret eksenli yapılar olmaktan çıkarılıp, sadakat eksenli yapılara dönüştürülmeye çalışılması rahatsızlık verici boyutlara ulaşmıştır.

Kendi kurulları içindeki farklılıklara bile tahammül edebilecek olgunlukta işletilemez hale gelen partimizin, kurumsal işleyişi bloke olmuş, işleyişle ilgili yaklaşımlar sorumluluğu üstlenilemez nitelikli hukuksuz uygulamalara dönüşmüştür. Böylelikle hareketin kuruluş umdelerine mütenasip siyaset yapma şartları ortadan kalkmıştır.

Parti meclislerindeki eleştiri, telkin ve tavsiyelerimizin, şiddeti çağrıştıran aşağılamalarla mukabele gördüğü ve şartlarının belirlenmesinde etkin olamadığımız nokta da, yanlış, dayatmacı siyasi tercihlerin ve kamuoyu nezdinde husule gelen güven ve itibar kaybının bir parçası olamayacağımızı ifade etmek isteriz.

Kurulduğu günlerden bugüne kadar muhtelif birimlerinde görev yapma şerefine nail olduğumuz, bu çerçevede Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun ortaya koyduğu değer ve ilkeler çerçevesinde mücadele verdiğimiz hareketimizin, tüm bu yaşananlara inat siyasette hak ettiği yere geleceğine olan inancımız tamdır.

Bundan böylede rozetini taşımaktan şeref duyacağımız, “Milli Mutabakat Metnindeki” kuruluş umdelerine ve kurucusunun şerefli mazisine sadakatle bağlı kalacağımız Büyük Birlik Partimizin Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyeliğinden, sürdürülebilir olmaktan çok uzaklaşan parti içi ilişkilerin, daha vahim boyutlara ulaşmaması, parti bütünlüğümüzün ve kardeşliğimizin zarar görmemesi adına istifa ettiğimizi, teşkilatlarımıza ve değerli kamuoyumuza saygı ile arz ederiz” ifadelerini kullandı.

Efe bundan sonra partiye üye olarak hizmet etmeye devam edeceğinin altını çizdi.

Yorumlar

Alperen   -  Bağlantı 10 Mayıs 2019, 22:24

efe başkan’ı bile bıktıran destici bırak artık davanın yakasını

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı