REKLAMI GEÇ

Ortak mücadele çağrısı

Ortak mücadele çağrısı

Sivas Katliamının 21.yılı nedeniyle bir açıklama yapan ÖDP Denizli İl Başkanı Orhun Çoban, gerçek bir laiklik için birleşik muhalefetle mücadele çağrısı yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Temmuz 2014 Çarşamba, 10:05

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Denizli İl Başkanı Orhun Çoban yaptığı açıklamada, “Sivas Katliamı’nın 21. yılındayız. Katliamda kaybettiğimiz insanlarımızı bir kez daha sevgi ve saygıyla anıyoruz. Katledenleri bir kez daha lanetliyoruz” dedi.

ÖDP İl Başkanı Çoban, 21 yılın ardından katliamın sorumluları zaman aşımı ile korunduğunu, bu zihniyetin sahiplerinin bugün mezhepçilikle ülkemizi yeni felaketlere doğru sürüklediğini belirterek, “Bu zihniyetle hesaplaşmadan, Sivas’ın katilleriyle gerçek bir hesaplaşma da mümkün değil. Cumhurbaşkanı adaylığını açıklayan Erdoğan ve AKP iktidarı, gericiliği mezhepçi temelde geliştirerek toplumsal yaşamın tüm alanlarını teslim almaya tüm özgürlükçü dinamikleri yok etmeye çalışıyor. Alevilerin eşit yurttaşlık taleplerine kulaklarını tıkayan AKP, iktidarını bölgede ve ülkemizde körüklediği mezhepçiliğe dayandırarak geliştirmeye çalışıyor. Bölgemizde ve ülkemizde mezhepçi temelde gelişirilen ayrıştırmaların geldiği nokta bugün Suriye ve Irak’ta görülmektedir. IŞİD çetelerini para ve silahla besleyen AKP, ülkemizi de giderek benzer bir iklime doğru sürüklemektedir. Sivas’ın ışığına sahip çıkmak gelişen bu gerici zorbalık ve mezhepçilik karşısında gerçek bir laiklik mücadelesini birleşik bir muhalefet anlayışı ile güçlendirmekten geçiyor. Alevilerin eşit yurttaşlık hakkı güvence altına alınmalı, Cemevleri ibadethane olarak kabul edilmeli, Diyanet İşleri Başkanlığı ve devletin dine yönelik tüm müdahaleleri sonlandırılmalıdır. Ülkemizde ve bölgemizdeki mehzepçilik politikası terk edilmelidir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı