REKLAMI GEÇ

Öztürk, Acıpayam’ın afet bölgesi ilan edilmemesini eleştirdi

Öztürk, Acıpayam’ın afet bölgesi ilan edilmemesini eleştirdi

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, 20 Mart tarihinde 5.5 büyüklüğündeki depremle sarsılan ve yıkımların yaşandığı Acıpayam’ın hala afet bölgesi ilan edilmemesini eleştirdi. Öztürk, “Bölgede tek afetzede belediye gibi görülüyor, borçları 6 ay ötelenmiş” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Temmuz 2019 Pazartesi, 13:11

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemi ile verdiği Acıpayam Depremi hakkındaki yazılı soru önergesine Bakanlık tarafından gönderilen cevabı kamuoyu ile paylaştı. Öztürk, verilen cevapta bölgede sadece belediyenin depremzede gibi göründüğünü söyledi.

Milletvekili Öztürk, Acıpayam depremi sonrasında ilçeye ilk ulaşan vekillerden birisi olduğunu ve yaşanan acıları en sıcak hali ile gördüğünü de belirterek, “Halkımız hükümetten ilgi bekliyor, ben de konu hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdim. Çünkü Acıpayam ivedi olarak  ‘Afet bölgesi’ ilan edilmeliydi. Ancak görüyoruz ki köylü , esnaf , çiftçi değil sadece Acıpayam Belediyesi bölgenin afetzedesi olarak görülüyor. Depremden sonra belediyenin İller Bankası’na olan kredi borçları 6 ay süre ile ertelenmiş” dedi.

Acıpayam’ın derhal afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğinin altını çizen Öztürk, “Buradan bir kez daha yetkililere sesleniyorum, Acıpayam derhal afet bölgesi ilan edilmelidir. Vatandaşlarımızın, esnafın, çiftçinin mağduriyeti giderilmeli, kredi borçları ertelenmeli, Devlete olan vergi ve prim ödemeleri ötelenmeli” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı