REKLAMI GEÇ

Öztürk sordu: Hali sahalar neden kapalı?

Öztürk sordu: Hali sahalar neden kapalı?

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, halı sahaların hala kapalı olduğunu hatırlatarak; “Daha riskli olan AVM’ler açıkken neden halı sahalar hala kapalı?” diye sordu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Haziran 2020 Cuma, 17:14

TBMM’ye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, gençlere spor yapma olanağının tanınmasını istedi.

Öztürk, “Yeni normal sürecinde vatandaşların spor yapabilecekleri söylendi ima bazı illerde hıfzıssıhha kurul kararları ile halı sahalar kapatıldı. Gençler kötü alışkanlıklara yönelirse bunun sorumlusu kim olacak?” diye sordu.

ÖZTÜRK’ÜN SOYLU’YA YÖNELTTİĞİ SORULAR:
* Hangi il ve ilçelerimizde faaliyet gösteren halı sahaların kapatılması kararı alınmıştır? Bu il ve ilçelerimizde kaç halı saha bulunmaktadır?

* Bazı illerimizde İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile halı sahalar faaliyetlerine devam edebilirken, bazı illerimizde kapatılma kararı alınmasının gerekçesi nedir?

* Bu konuda Bakanlığınızca alınmış bir karar bulunmakta mıdır? İl idarecileri, hangi kriterleri dikkate alarak, hangi karar doğrultusunda işlem yapmaktadır?

* Geçici olarak kapatılmasına karar verilen halı sahalar, ne zaman tekrar faaliyete başlayabilecektir?

* Vatandaşın toplu olarak bir arada bulunduğu AVM’ler, lokantalar, kuaförler, mağazalar, pazar yerleri ve kapalı spor salonları gibi birçok işletmenin çalışmasına izin verilirken halı sahaların kapatılma gerekçesi nedir?

* Futbol liglerimizde faaliyet gösteren takımlar maç ve antrenman yapabildiklerine göre, uzun süre sokağa çıkma yasağı bulunan ve bu sürede hareket imkanı kısıtlanan gençlerimizin spor yapmalarının engellenmesi doğru bir karar mıdır?

* Belirsiz bir süre ile faaliyetleri durdurulan bu işletme sahiplerinin mağduriyetinin giderilmesi için destek olunması düşünülmekte midir?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı