REKLAMI GEÇ

Rakibini kongrede yenip, Denizli’nin ilk kadın il başkanı Raziye Akışık oldu

Rakibini kongrede yenip, Denizli’nin ilk kadın il başkanı Raziye Akışık oldu

İYİ Parti 2. İl Kongresi, erkek egemen siyasette dengeleri değiştirdi. Mevcut il başkanı rakibi ile yarışan Raziye Akışık, parti içi tahminlerin aksine kongreden önemli bir zaferle ayrıldı ve İYİ Parti’nin yeni il başkanı oldu. Raziye Akışık’ın bu zaferi, Denizli’de milletvekili çıkaran ve yoğun üye sayısı bulunan partiler için de bir ilk oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Temmuz 2020 Pazartesi, 12:24

Meral Akşener liderliğinde kurulan İYİ Parti’nin pazar günü gerçekleştirilen 2. il kongresi önemli bir sürpriz ile sonuçlandı. Mevcut Başkan Hasan Akgün’ün yeniden aday olduğu kongre öncesinde karşısına 3 aday çıktı.

2 ADAY ÇEKİLDİ, 2 ADAYLI YARIŞ YAPILDI
Kongre öncesinde Milletvekili Yasin Öztürk’ün “Süs biberi” çıkışıyla başlayan tartışmalı süreç uzun süre devam etti. Vekil Öztürk ile Başkan Akgün bir süre sonra barış pozu verse de parti içinde gerginlik bitmedi.

Önce Milletvekili Yasin Öztürk’ün açık açık desteğini dile getirdiği Mustafa Çobanoğlu adaylıktan çekildiğini açıkladı. Ardından da basın toplantısı düzenleyen diğer aday Yücel Yılmaz, “Tüm delegeler Hasan Akgün’ün. Akrabaları bile delege, kaybedeceğimiz yarışa girmeye gerek yok” diyerek adaylıktan vazgeçtiğini duyurdu.

”SONUNA KADAR GİDECEĞİM” DEDİ
Bu süreçte Raziye Akışık ise siyasette pek alışık olunmayan tablo çizdi. Adaylığı öncesi siyasi partilerin kurtulamadığı geleneklerden biri olan “bir büyüğü danışma” yöntemini benimsemedi, aday olmaya karar verdiği anda sosyal medyadan duyurdu. Bu süreçten sonra da adaylık için çalışmalara başladı.

KİMSE ŞANS VERMİYORDU AMA…
Böyle bir atmosferde yapılan İYİ Parti İl Kongresi’ne “başlamadan sonuçlanan bir seçim” olarak bakanlar, sandıklar açıldığında yanıldıklarını anladı. Şans verilmeyen Raziye Akışık büyük bir sürprize imza attı, kullanılan 518 oyun 267’sini alarak, rakibi mevcut il başkanına 16 oy fark attı ve İYİ Parti’nin Denizli İl Başkanı oldu.

İLK KADIN İL BAŞKANI
Denizli’den milletvekili çıkaran, üye ve destekçisi bakımından ön planda olan partilerin geçmişinde kadın bir il başkanı bulunmuyordu. Raziye Akışık, elde ettiği başarı ile erkek egemen siyaset anlayışına da önemli bir mola vermiş oldu.

Raziye Akışık’ın seçim sonuçları alınmasının ardından yaptığı ilk değerlendirme, seçim sürecinde yaşananların geride kaldığı ve parti için çalışma zamanı olduğu yönündeydi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı