REKLAMI GEÇ

Eryılmaz: “Asgari ücret tek kelimeyle zulüm”

Eryılmaz: “Asgari ücret tek kelimeyle zulüm”

Saadet Partisi Denizli İl Başkanı Ahmet Eryılmaz, açlık sınırının 2.102, yoksulluk sınırının ise 6.849 lira olduğu bir ülkede 2.020 lira olmasının tek kelimeyle insana zulüm olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Aralık 2019 Perşembe, 13:24

Saadet Partisi İl Başkanı Ahmet Eryılmaz, görüşmeleri başlayan asgari ücret başta olmak üzere gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bu günlerde milleti ilgilendiren en önemli konunun asgari ücret meselesi olduğunu belirten Eryılmaz, asgari ücret tespit komisyonu ilk toplantısını yaptığını ifade etti.
Açlık sınırının 2.102, yoksulluk sınırının 6.849 lira olduğu bir ülkede asgari ücretin 2.020 lira olmasının tek kelimeyle zulüm olduğunu dile getiren Eryılmaz, “Bu emeğe zülümdür, emekçiye zulümdür, insana zulümdür. Eğer asgari ücrete ‘enflasyon ayarı’ denilerek bir düzenleme getirilecekse, bu Türkiye’nin gerçekleri ile bağdaşan bir adım olmayacaktır. Hepimiz biliyoruz ki şu an Türkiye’nin açıklanan enflasyon rakamları ayar verilmiş rakamlardır! Ayar verilmiş enflasyon rakamları üzerinden işçiye, emekçiye asgari ücret ayarı vermeye kimsenin hakkı yoktur” dedi.

Asgari ücretin her dönem açlık sınırı üzerinden pazarlık konusu edilmesinin son derece üzücü olduğunu anlatan Eryılmaz, “Açlık sınırı üzerinden ücret almaya zorlayan bir hükümet ailelerin geçim derdi ile hiç ilgilenmiyor demektir. Peygamber Efendimiz, ‘İşçinin alın teri kurumadan hakkını verin’ buyurmuştur.
Alın terinin karşılığını sendikalar ve hükümet oturup karar vermelidir” dedi.

Son dönemlerin en önemli tartışma konularından biri olan termik santral konusunda da değinen Eryılmaz, “Bildiğiniz üzere birkaç haftadır ülkemizin gündeminde termik santrallere filtre takılması yönündeki yasa bulunmaktaydı. Yasa meclisten geçti, ‘konu 2.5 yıl gündemimizde olmayacak’ dendi. Fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan yasayı veto etti! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AK Parti Genel Başkanı Erdoğan hangi konuda ihtilafa düştü. Meclis’ten çıkarken kanun Cumhurbaşkanı’nın haberi yok muydu? George Orwell’ın meşhur 1984 romanındaki; “-Şu an kaç parmağımı gösteriyorum? -Dört. -Peki, ya parti ‘Beş’ derse? – O zaman beş” satırlarını yaşıyor gibiyiz. Şu husus bilinmeli ki yanlışa yanlış, doğruya doğru diyemeyen lider sultası altındaki siyasetin bu ülkeye yapabileceği bir katkı yoktur” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı