REKLAMI GEÇ

Sarıgül: “Biz yangına mazotla gitmedik, yangın üzerinden siyaset yapmadık”

Sarıgül: “Biz yangına mazotla gitmedik, yangın üzerinden siyaset yapmadık”

Denizli’de konuşan Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, son zamanlarda çıkan orman yangınlarıyla ilgili, “Biz TDP olarak bölgeye ilk intikal edenlerdeniz. Biz yangına mazotla giden bir parti olmadık. Yangın üzerinden siyaset yapılmasını asla doğru bulmadık” dedi. Sarıgül ayrıca, Afganistan’dan gelen mülteci göçünü Türkiye’nin tek başına kaldıramayacağını söyledi.

Ali Bilge / DENİZLİHABER / 10 Ağustos 2021 Salı, 15:02

Partisinin il başkanlığının açılışını yapmak için Denizli’ye gelen Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya İl Başkanı Orçun Sarıhan ile partililer katıldı.

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde çıkan orman yangınları hakkında konuşan Sarıgül, “Ülkemizde maalesef ciğerlerimiz yanıyor. İnşallah bu yangınlar son bulur. Biz TDP olarak sorumluluğumuz yerine getirdik. Bölgeye ilk intikal edenlerdeniz. Biz yangına mazotla giden bir parti olmadık. Yangın üzerinden siyaset yapılmasını asla ve asla doğru bulmadık. Önce, ciğerlerimiz yanıyor yangınların bitmesini, bittikten sonra da siyesi sorumluluğumuzun gereği olarak eksikler neydi, ne şekilde tedbirlerin alınması gerekiyor, bundan sonra çıkacak yangınlarla ilgili çözüm önerilerimiz nedir? Bunları detaylı bir şekilde konuşacağız ve bütün ulusumuzla paylaşacağız” dedi.

“TÜRKİYE BU GÖÇÜ TEK BAŞINA KALDIRAMAZ”
Afganistan’dan Türkiye’ye olan mülteci göçüne de değinen Sarıgül, Türkiye’nin tek başına bu göçü kaldıramayacağını belirterek, “Göç münasebetiyle Türkiyemiz şuanda büyük bir tehlike ile karşı karşıya. Suriye’den gelen anne babalar, çocuklar ve torunlar, oradaki işgal ve zulümden Türkiyemize sığındılar. Türkiyemiz o evlatlara şefkatle kucağını açtı. Ama her ülkede problem olduğu zaman ‘Ben Türkiye’ye gideyim’ mantığıyla hareket edilirse Türkiyemiz bu noktada göç hukukuna, evrensel hukuk kurallarına uymazsak doğru bir şey yapmış olmayız. O nedenle Birleşmiş Milletler’i (BM) ve ‘İnsan hakları, barış ve özgürlük’ diyen Avrupa Birliği’ni (AB) derhal göreve çağırıyorum. Afganistan’daki göç dalgasını sadece cennet vatanımızın kaldırması mümkün değildir. O noktada bütün BM’nin göç bölgesi, BM’nin göç hukuku ve evrensel hukuk kuralları derhal devreye sokulmalıdır. Bu göçü de bütün dünya ile birlikte çözmeliyiz. ABD, özellikle İngiltere olmak üzere AB, Türkiye üzerinde istediği oyunları oynatma hakkına sahip değildir. ‘Afganistan’da sorun var; binlerce yurttaşı buraya alacaksın, Suriye’de sorun var; binlerce yurttaşı buraya alacaksın’ diyen Amerika’ya, ‘Türkiye senin arka bahçen değildir’ demeliyiz. ABD’yi sorumluluğunun bilinci içerisinde hareket etmeye davet ediyorum” diye konuştu.

ERKEN SEÇİM SORUSUNU YANITLADI
Erken seçim konusunda da görüşlerini açıklayan Sarıgül, “Öğrenciler karnesini her yıl alıyor. Siyaset insanları da 4 yılda bir alıyor. Biz 6 ay sonra yapılabilecek bütün seçimlere hazırız. Teşkilatlarımız oluştu. Ancak biz seçimlerin vaktinde ve zamanında yapılmasını isteriz. Biz parti olarak koltuğun peşinde koşan bir parti değiliz. Laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin şahlanması peşinde koşan bir partiyiz” şeklinde konuştu.

“İTTİFAK İSTEMİYORUZ”
Partisinin ittifaklarda yer alıp almayacağı yönündeki soruya da yanıt veren Sarıgül, “İlk turda her siyasi partinin kendi adayı ile çıkması lazım. Partimizin bu konudaki görüşü budur. ‘İttifak yapmak istiyorum’ diyen muhalefet parti temsilcileri kendi koltuklarını korumak istiyorlar. Ahali kaç oy aldığını görsün istemiyor. İttifak isteyenler diyorlar ki; ’10 dönüm bostan yan gel Osman’. Biz öyle değiliz. Bir oyumuz bile bizim için kıymetlidir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı