REKLAMI GEÇ

SOL Parti: “Sağlıktan para kazanmaya son verin”

SOL Parti: “Sağlıktan para kazanmaya son verin”

SOL Parti Denizli İl Başkanı Orhun Çoban, halka ücretsiz ve nitelikli sağlık hizmeti sunulması gerektiğini belirterek, “Tüm hastaneler kamulaştırılmalı, ücretsiz test ve tedavi yapmalı. Artık Yeter! Sağlıktan para kazanmaya derhal son verilsin” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Eylül 2020 Cumartesi, 10:20

SOL Parti İl Başkanı Orhun Çoban, koronavirüs salgınının göz önünde bulundurarak halka ücretsiz ve nitelikli sağlık hizmeti sunulması için çağrı yaptı.

Halkın ücretsiz sağlık hakkı için acil adımlar atılması gerektiğini ifade eden Çoban, “Özel hastaneler kamulaştırılsın. Kamuya ait hastaneler yoğun bakım ve yatak kapasitesi nedeniyle salgınla mücadelede yeterli olmuyor. Bu koşullarda parası olan tedavi olurken parası olmayanın kaderine terk ediliyor. Sağlık hizmeti tüm yurttaşlar için ücretsiz olmalı. Şehir Hastaneleri nedeniyle kapatılan kamu hastaneleri de açılmalı. Şehir Hastaneleri’nin açılmasıyla halkın kolay ulaşabileceği pek çok kamu hastanesi kapatıldı. Şehir Hastaneleri’nde uzun kuyruklarda perişan olan insanlar tedavi olmak için gittikleri hastanenin yoğunluğu nedeniyle risk altına giriyorlar. Ayrıca, 65 yaş ve üzerinde olan kişiler ile kronik hastalığı olan kişilere zatürre aşısı yaptırması öneriliyor. Zatürre aşısı 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olanlara ücretsiz olarak yapılmalı. Koronavirüs salgınını göz önüne alarak ücretsiz test yapılıp maske de dağıtılmalı. AKP’li vekiller, bürokratlar haftalık düzenli koronavirüs testi yaparken milyonlar test yaptıramıyor. Düzenli test imkânı sağlanmalı. Dezenfektan da ücretsiz dağıtılmalı. Devletin görevi halkını hastalanmaktan korumaktır” dedi.

“EŞİT OLMAYAN HAYATTA VİRÜS BİLE EŞİT DAVRANMIYOR”
Pandeminin başından itibaren ‘virüs herkese eşit’ o zaman bu ‘insanlığın ortak sorunu’ dediklerini hatırlatan Çoban, “Ama görülüyor ki eşit olmayan bir hayatta virüs bile eşit davranmıyor. Salgının yayıldığı noktalara, ölen insanlarımızın yaşadıkları yerlere baktığımızda karşımıza bir sınıf haritası çıkıyor. İşçi, emekçi, yoksul insanlarımız ölüyor. Parası olmayan hem salgını göze alarak çalışmak zorunda kalıyor hem de hastalandığında sağlığa erişmekte zorlanıyor. Sağlık hizmeti kamusal bir hizmet olmalı. Başta AKP’liler hatta en başta Sağlık Bakanı olmak üzere sağlığı bir kamusal hizmet değil bir kar aracı olarak görüyor, özel hastanelerle servet kazanıyorlar. Özel hastaneler de dahil tüm hastaneler halka ücretsiz test ve tedavi yapmalıdır. Artık Yeter! Sağlıktan para kazanmaya derhal son verilsin” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı