REKLAMI GEÇ

THK Çivril binasının icradan satışı TBMM’de soru önergesi oldu

THK Çivril binasının icradan satışı TBMM’de soru önergesi oldu

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Merkezinin çektiği kredi karşılığında teminat olarak gösterdiği THK Çivril Şubesi’nin icra yoluyla satılması TBMM’de soru önergesi oldu. İyi Parti Milletvekili Yasin Öztürk, “Satmayıp kamu binasına dönüştürmeyi neden düşünmediniz?” diye sordu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Ağustos 2020 Salı, 16:54

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu, ülkenin en köklü kuruluşlarından olan Türk Hava Kurumu’nun (THK) Çivril’deki şubesinde icra yoluyla kelepir fiyata satıldı.

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı özel bir bankadan çektiği kredinin teminatı olarak bazı ilçelerdeki binaları gösterdi. Başkanlık krediyi ödeyemediği için aralarında Çivril’deki kurum binası da dahil bazı binalara icra geldi.

İçenin Saray Mahallesi Yeniyol Değirmen Caddesi’nde hizmet veren kurumun 2 katlı binası, -edinilen rayiç fiyat bilgilerine göre- ederinin yarı fiyatına, 550 bin liraya icradan satıldı.

İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, binanın icra yoluyla satışını ve THK ile ilgili konuları Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdı. Yasin Öztürk, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde Çivril’deki binanın neden satıldığını sordu.

Öztürk, “THK’nin Denizli Çivril’de bulunan binasının icra marifetiyle satışından ne kadar gelir elde edilmiştir. THK gibi köklü bir kuruluşun binasının icradan satılmasına izin vermek yerine, kamu binası olarak değerlendirilmesi neden düşünülmemiştir?” diye sordu. Öztürk, önerge ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada ise satışı ‘utanç verici’ olarak değerlendirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı