REKLAMI GEÇ

Uysal: Adnan Menderes’in ruhu huzura kavuştu

Uysal: Adnan Menderes’in ruhu huzura kavuştu

Delikliçınar Meydanı’nda süren demokrasi nöbetine katılan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, darbe girişiminin bastırılmasıyla Adnan Menderes’in ruhunun huzura kavuştuğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Temmuz 2016 Pazartesi, 13:09

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)
Delikliçınar Meydanı’nda darbe girişimine karşı başlatılan ‘demokrasi nöbeti’, 10’uncu gününde de sürdü. Nöbete dün gece geç saatlerde Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da katıldı. Uysal, Merkezefendi Belediye Başkanı AK Partili Muhammet Subaşıoğlu tarafından karşılandı. Ardından da vatandaşlara, dondurma ve Türk bayrağı dağıttı.

denizli-demokrat-parti-lideri-uysal-denizli-demokrasi-nobetinde-konustu-1

ZOLAN: ARAMIZA NİFAK SOKMAYA ÇALIŞIYORLAR
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, meydanda nöbet tutanlara seslendi. Darbecilerin tankla ve uçakla yapamadıklarını sosyal medyadan yapmaya çalıştığını belirten Zolan, “Aramıza nifak sokmaya çalışıyorlar. Olmayan işleri varmış gibi gösteriyorlar. Meydanlarda aralara bazen farklı söylemler söyleyecek insanlar salıyorlar. Ben size şunu söyleyeyim. Biz bildiğimiz yoldan yürürüz, biz seçtiğimiz adamlarımız ne diyorsa onların izinden gideriz. Sosyal medyadakilerin hiçbirine itibar etmeyin. Dikkat edin. O böyle, şu şöyle diyerek bizi birbirimize düşürmeye çalışacaklar. Esas savaş budur. Eğer kardeşliğimiz baki olmazsa, birbirimize düşersek işte kaybettiğimiz an o zamandır. Cepheyi yardırırsak ne yaparız, o zaman kaybederiz. O zihniyetler, bugünlerde tüm Türkiye’de psikolojik harple ilgili çalışmalar yapıyorlar. Onun için Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızın resmi sitesi ne diyorsa onu yapacağız. O topla, tankla, uçakla, helikopterle yapamadıklarını, o sanal dünyada, sosyal medyada yapmalarına izin vermeyin” dedi.

UYSAL: MENDERES’İN RUHU HUZURA KAVUŞTU
Ardından konuşan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Devleti ele geçirecek alan olarak görenlerin, milletin vermediği yetkiyi, tarihte pek çok kez, vicdanında boğduğu, ruhunda boğduğu darbe teşebbüslerini, 2016 Türkiye’sinde, birileri hukuk zemininde de, milletin vicdanında hükmünü verdiği gibi paralel terör örgütünün bu milleti esir alma teşebbüsü bir kez daha şükrediyoruz ki akamete uğratıldı. Eğer bu tavrı 27 Mayıs 1960 yılında koyabilmiş olsaydık, ne arkasında 12 Martlar, 12 Eylüller, 28 Şubatlar, 5 Nisanlar ve ne de bugün Türkiye tarihine bir zillet olarak geçecek bu 15 Temmuzu ortaya çıkardı” dedi.

Uysal, Adnan Menderes’in ruhunun huzura kavuştuğunu söyleyerek, “27 Mayıs 1960’la beraber, tarihe kara bir leke olarak geçmiş, Yassı Ada’yı, Yaslı Ada haline getirmiş, insanlığı da, adaleti de idam ettikleri Yassı Ada’da, 15 Temmuz darbecileri, tarihi bir parantezi açıldığı yerde kapatmak adına diyoruz ki, darbeciler Yassı Ada’da yargılansın. Bu tarihi parantezi hep beraber Yassı Ada’da kapatalım” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı