REKLAMI GEÇ

Aralarında ilçe başkanı, meclis üyelerini de olduğu 25 kişi MHP’den istifa etti

Aralarında ilçe başkanı, meclis üyelerini de olduğu 25 kişi MHP’den istifa etti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Baklan İlçe Başkanı Bekir Dağ, yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri topluca istifa etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Temmuz 2017 Pazartesi, 15:28

Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) sular durulmuyor. 2014’te yapılan kongrede göreve seçilen Baklan İlçe Başkanı Bekir Dağ ve ekibi topluca istifa etti. Denizlihaber’e konuşan Dağ, “Yıllarca ‘Ülkücü Dava’ diye boşuna delirmişiz. Bizi perişan ettiler” dedi.

MHP Baklan İlçe Başkanı Bekir Dağ, 14 kişilik yönetim kurulu, Baklan Belediye Meclisi’nin MHP’li üyeleri İlhamı Sansar ve Ahmet Kıran, eski ilçe başkanlarından Nadir Demirdöver ve parti üyelerinden oluşan 25 kişi topluca istifa etti.

BİZ MHP’Yİ ARTIK ANLAMIYORUZ
“Referandum öncesi genel merkezimizin, genel başkanımızın tutumu, söylemleri, siyasi ve ülkücülük anlayışı, milliyetçiliği kısacası tüm değerleri değişmeye başladı” diyen istifacı başkan Bekir Dağ, şöyle devam etti;

“Yıllarca ‘Ülkücü Dava’ diye delirdik. Kırmızı çizgilerimiz vardı. Olmazsa olmazlarımız vardı. Hepsi darmadağın oldu. Biz MHP’de bu günleri görmek için mi yıllarca mücadele ettik. Referandum süreci boyunca Devlet Bahçeli’den bizi ikna eden bir açıklama, nedenleri sıralamasını bekledik. Sonunda hükümete verdiği destekle parlamenter sistemi değiştirdiler. Cumhuriyet ve Atatürkçü düşünce yara aldı. Hala, neden tek adamlığı desteklediklerini, hala neden Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tek adam yapmak için çırpındıklarını bize izah edemediler. İnsanlara bu durumu doğal olarak biz de izah edemiyoruz. MHP’de kalmanın hiçbir anlamı kalmadı. Ülkücü olarak yaşamaya devam edeceğiz ama MHP çatısı altında değil.”

AKŞENER’İN KURACAĞI PARTİYE GEÇEBİLİRİZ
Bekir Dağ, istifa nedenlerinin Meral Akşehir’in kuracağı partiye geçmek olmadığını sözlerine ekleyerek, “MHP bizi tatmin etseydi, niye istifa edelim ki? Meral Hanım’ın kuracağı partiye geçebiliriz. Bu bizim doğal hakkımız. Henüz parti kurulmadı, bekleyip göreceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı