REKLAMI GEÇ

“ERDOĞAN MHP’YE KUMPAS KURUYOR”

“ERDOĞAN MHP’YE KUMPAS KURUYOR”

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Başbakan Erdoğan’ın partisine iftiralarla yüklenerek, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik MHP ve seçmenine kumpas kurmaya çalıştığını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Ağustos 2014 Çarşamba, 12:39

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde basın toplantısı düzenledi.

AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın MHP’yi hedef alan açıklamalarına tepki gösteren Ayhan, “AKP’nin Cumhurbaşkanı adayı meydanlarda ne söylediğini bilmez hale gelmiştir. Her fırsatta gerçek dışı beyanlarla, Milliyetçi Hareket Partisi ve onun seçmenine kumpas kurmaya çalışmaktadır. Milliyetçi hareketi sol örgütlerin arkasından, bazen de paralelcilerin arkasından gitmekle itham etmesi Erdoğan’ın panik ve öfke halinin akıl sağlına verdiği zararın önemli bir göstergesidir” dedi.

Ülke yönetimini boşlukta olduğunu, Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilebilmek için ayrıştırıcı söylemlerinin dozunu artırdığını ileri süren Ayhan, “Yüce Türk Milleti, iktidar tarafından mezhep ve etnik temelde ayrımcılığa tabi tutulmaya çalışılmaktadır. Vatandaşlarımız alevi, sünni, zaza diye etiketlenerek bunun üzerinden hayasızca siyasi rant ve iktidar devşirilmeye çabalanmaktadır” diye konuştu.

AK Parti iktidarının ve Erdoğan’ın dünyada itibarının kalmadığını savunan Ayhan, “AKP’nin İç ve dış siyaseti çökmüştür. AKP dış politikada tutarlılık ve öngörülebilirlik açısından hızla irtifa kaybetmektedir. Bu politikanın risklerive maliyetleri ülkeye zarar vermeye başlamıştır. Bu durum ülkeyi dış politikada hızla kargaşaya sürüklemektedir. Dış politikada kayıpların ekonomimize ağır faturası açıkça ortaya çıkmaya başlamıştır” dedi.

Ayhan, konuşmasına şöyle devam etti:

AKP nin övündüğü ABD ile ilişkiler, bozulmaya devam ediyor. Başbakanın ABD ile temas düzeyi başkan Obama’dan bürokrasideki sözcüler düzeyine inmiştir. Türkiye Dostu, parlamenterler, senatörler bile Erdoğan’a ayar verme yarışına girmiştir. Avrupa kurumları (AGİT) Erdoğan’ın seçim kampanyasındaki adaletsiz uygulamaları devletin ve hükümetin imkan ve icraatlarını kullanmasını en ağır şekilde eleştirmekte ve seçime gözlemci göndermeyi teklif etmektedir. Kısacası Erdoğan irtifa kaybetmekte, hızla müttefiklerinin gözünden düşmektedir. Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda Türkiye’nin dış alemdeki itibarı ve Dış ilişkileri bakımından önemli krizlerin yaşanacağı şimdiden aşikardır.

Yorumlar

dabancaliibrahim   -  Bağlantı 6 Ağustos 2014, 12:52

sayin vekilim adamin isi kaydi yalan kumpas 30 milyon euroyu sifirlamak milleti birbirine düsürmek allah korusun ic kargasa cikarsa ilk önce akp ve digerleri ondan sonra diger bölücüler

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı