REKLAMI GEÇ

Bahçeli, Denizli’den hükümete seslendi

Bahçeli, Denizli’den hükümete seslendi

İlimize belediye başkan adaylarını tanıtmak için gelen Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli yine iktidara yüklendi. 2500 oturma kapasiteli Recep Yazıcıoğlu Spor Salonu’nda konuşma yapan MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye ilgi yoğundu. Parti üyeleri ve ülkücüler, Bahçeli’nin fotoğrafını çekip, görüntüsünü kameraya kaydetmek için birbiriyle yarıştı. Zaman zaman ezilme tehlikesi geçiren vatandaşlar, yine de ısrarlı çekimlerinden vazgeçmedi.

/ DENİZLİHABER / 24 Ocak 2009 Cumartesi, 01:00

Denizli Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar ile ilçe ve belde belediye başkan adaylarının tanıtımı için ilimize gelen Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonu’nda partililerle bir araya geldi. Yoğun katılımın olduğu aday tanıtım toplantısında Bahçeli, Türkiye gündemi ve 29 Mart Yerel Seçimleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Denizli’de olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirten Bahçeli: “29 Mart’ta yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde, Denizli MHP il ve ilçe adaylarının takdim toplantısında, sizlerle birlikte olmaktan mutluyum. Aydın’daki heyecan ve coşkuyu Denizli’de görmekten büyük bahtiyarlık duydum. 29 Mart 2009’da yapılacak olan seçimlere, 19 parti katılacak. Bu partiden biri de Türk milliyetçiliği davasını, programının esası kabul etmiş MHP’dir. Bu seçimlere katılan tüm siyasi partilere, onların muhterem adaylarına, MHP olarak başarılar diliyorum” dedi.

AKP’nin mecliste diğer partileri küçük düşürdüğünü ve edepli bir siyaset yapmadığını belirten Bahçeli: “Bu seçimde MHP’nin varlığı ve yarışta başarısı, Allah’ın izniyle, belediye başkanlıklarını Denizli’ye, bize nasip ettirecektir. Ülkemiz, AKP ile 6 yıl 2 ay 7 gün yani 2258 gündür yönetiliyor. Geçen zamanda, ülke yönetiminde bulunan AKP’nin uygulamalarını objektif olarak değerlendirdiğimizde, ülkemiz kötü yönetilmiştir. Bu süre içerisinde, demokratik rejimde, tek başına iktidara gelen ve mecliste 341 milletvekili ile temsil edilen AKP, cumhuriyetimizin temel niteliklerini,

millet iradesini, milletin yönelişini idrak edememiş, tüm kerameti kendinde bulmuş, diğerlerine saygısızlık yapmıştır. TBMM’de şahit oluyoruz ki, milletvekili başbakan, bakanı, herhangi bir sebeple söz aldığında, kendisinden önce konuşanlara, ‘Aldığınız oy kadar konuşunuz. Yüzde 47 oyla seçilen bizleriz. Siz oturun oturduğunuz yerde’ diyerek küçük görmekte ve azarlamaktadır. Türkiye’de kendilerine aldıkları oyları dost, başkasına verilen oyları düşmanca gördüler. Bu ikiyüzlü davranış, akıllarını başından almıştır. Siyasi edep yok. Siyasi ahlak yok, siyaseti ilkeli tavır yok. Kendilerini bir beğenmişlik içinde görerek, devamlı kendilerinden önceki iktidarları yok farz etmektedirler. Sanıyorlar ki 1923 yılında kurulmuş bu cumhuriyet, 57 hükümeti reddediyor. Bu cumhuriyete saygısızlıktır. Bu millet iradesine saygısızlıktır. Bugüne kadar kurulan, yokluk içinde çivi çakmış ülkenin gelişmesine katkıda bulunmuş, milletvekili bakan, başbakan ve vatandaşları hakir görmekte, yok görmektedir. Kurulmuş olan 57 hükümeti yok sayıyor, 58 59 ve 60 AKP hükümetlerini sadece millete hizmet etmiş olan parti olarak görüyor” dedi.

AKP hükümetinin rantlar ile kendi yandaşlarını zengin ettiğini de belirten Bahçeli: “AKP bütün bunları yaparken, öbür taraftan teslimiyetçi bir anlayışla, kazan oyunlarıyla Türk milletinin refahını arttıracağı yerde, kendilerine yandaşlık yapanlara imkan sağlayarak rant yaratıyor. AKP zenginleri ortaya çıkardı. Refah onlarda. Türk milletine bakıldığında büyük bir yolsuzluk ve felaket içindedir 5 milyona yakın işsiz var. 8 milyonun üzerinde, emekli dul ve yetim var. Kıt kanaat geçiniyorlar. 20 milyona yakın çiftçi ve köylü var. Üretimde bulunan, istihdamda bulunan işadamları var. Bunun dışında kim varsa, dolar stokuyla beslenmiş AKP yandaşları var. Bir küresel finans var. Okyanus ötesinden Amerika’dan dalga dalga gelerek Türkiye’yi zorlayan bir krizle karşı karşıyayız. Başbakan bir oraya bir buraya bakıyor. Krizden etkilenenleri görmüyor. Kriz Türkiye’yi teğet geçiyor zannediyor. Denizli’de tekstil sanayinde ve diğer alanlarda çalışanlar işsiz kaldılar. Esnaf durmuş, köylü perişan. Teğet nereden geçiyor, işsizlik artmış, akşam eve geldiğinde eli boş gelene, kriz nereden vuruyor dersen, tam ortadan vuruyor. Ülkemizde çatışma var. Kaos, kargaşa, kutuplaşma ve cepheleşme var. İnananlar inanmayanlar, laikler laik karşıtları, ilericiler, gericiler, etnik çatışma, mezhep farklılaşmalarından dolayı yaratılan gerginlikler, hepsi bu iktidar döneminde oluyor. Bu iktidar gerilimden çatışmadan besleniyor. Sonra kendisini mağdur gösteriyor. Televizyonda sabah akşam Recep Tayyip Erdoğan. Açıyorsunuz, kapatıyorsunuz yine aynı” dedi.

AKP’nin adaylarını televizyonlardan halka tanıttığını, MHP’nin ise Anadolu’yu karış karış gezerek adaylarını tanıttığını belirten Bahçeli, “Anadolu’yu karış karış dolaşıyoruz. Karış karış gezenler, önce belediyeyi, sonra iktidarı alarak temiz bir yönetimle hizmet etme imkanı bulacaktır. Bu seçimlere, sadece belediye başkanlığı, meclis üyeliği seçimi diye bakmayın. Öyle dönemler vardır ki bir mahalli seçimlerden iz sürülür, işaret verilir. 29 Mart’ta yapılacak bu seçimlerde, böyle bir iz sürülecektir. Bu, bugünkü AKP’nin oy kaybedişinin, belediye kaybedişinin işareti olacak. Bu seçimler, kaybeden AKP’nin karşısında, kimin olduğunu gösterecek seçim olacaktır. Bu seçimlerde, hangi partiden olursa olun, özellikle AKP’liler, partilerine bir miktar oy kaybettirecek çalışma içinde olsunlar. İç ve dış oyunlarla, 47’den fazla oy alırsa, bu ülkeye yaptıkları kötü yönetimin tüm unsurlarının tarafından onaylandığını kabul ederler. Yanlış üzerine yanlışlarla giderek, Türkiye’nin felaketini, kendilerinin sonunu getirirler. Bir siyasi partinin ortadan kalkması istenebilir, ama biz milliyetçiler olarak önce millet-vatan deriz” dedi.

Bu dönemde, AKP’nin halkı yoksullaştırma üzerinden siyaset yaptığını belirten Bahçeli, “Öyle bir Osmanlı tokadı vurmalıyız ki ayağı yerden kesilmeli. Bunlar her türlü şeyi mubah sanırlar. Önce yoksulluk kültürü yayıyorlar, sonra yoksula kömür yardımı yapıyorlar. O yoksul, kendisine AKP’nin baktığını sanıyor. Bugün 18 milyon insan, yoksulluk sınırı altında.Onun için bir ekmek uzatıldığında ezilse de almak zorunda kalıyor. Muhtaç kardeşim neye ihtiyacın varsa, AKP veriyorsa al. Ama, kendini sürekli yoksul bırakmamak için AKP’ye ders vermelisin. Verilecek ders demokrasi içinde olmalıdır. Dışında bir yolla iktidar değişikliği düşünülmemelidir. Ara rejim ve darbelerin faydası yoktur. Millet iradesiyle hesap sorulmalı. Millet iradesi iktidarı getiriyor, götüren de millet iradesi olacak. Bunun dışında bir yol seçilirse, mazlum rolüne soyunuyorlar. Karanlık bir tablo oluşturulmuş durumda. Bu seçimler, bundan kurtulmak için demokrasinin bize sunduğu iktidarları değiştiren, belirleyen, alternatif bir yoldur. Millet olarak görevimizi yerine getirmeliyiz. Millet iradesiyle gelen onunla gitmelidir. Bu da mahalli idareler seçimleriyle olacaktır. AKP’nin alternatifi olmalıdır. Bu parti MHP’dir. Bu seçimleri önemsiyoruz. Hepiniz, eşiniz, dostunuz, akrabanız, köylünüz ve komşunuz kim varsa, öncelikle sandığa gitmesini sağlayınız. Oyunu, AKP’ye oy kaybettirecek şekilde kullanmalarını sağlayın. Millet iradesi olarak yüksek bir katılımla iktidara bir ders verilmeli. Bu davaya hizmet verenlerle, 40 yıldan bu yana varlığımız sürüyor. Milletin iradesi ve sevgisiyle, Allah’ın izniyle, alın teriyle, iktidar olmak bize nasip olsun. MHP’nin 40. yılında iktidara gidişinin yol haritası oluşacaktır. 2009 yılını iyi değerlendirmeliyiz. 40 yıldır mücadele veren arkadaşlarımızın, şehitlerimizin yakınlarının, her türlü yokluk çeken kardeşlerimizin artık Türkiye’de iktidar olma zamanı gelmiştir. Kuşatma zincirlerini kırmak için, üniter devleti sürdürmek için öyle bir iktidar olmalıyız ki AKP’nin geçmişinden bugününe kadar içinde haram varsa, onu sormak boynumuzun borcu olmalı. Bu seçimler çok önemlidir. Bu seçimlerde Denizli’deki aday kardeşlerime başarılar diliyorum. Mutlaka sandığa gideceksiniz” dedi.

Konuşmaların ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ilçe ve belde belediye başkan adaylarını sırayla sahneye davet ederek adaylarını tanıttı. MHP’nin Denizli Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar ise eşi Nurcan Bahtiyar ile birlikte sahneye gelerek partilileri selamladı. 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı