REKLAMI GEÇ

Bahtiyar, Belediye’ye ateş püskürdü

Bahtiyar, Belediye’ye ateş püskürdü

Denizli Belediye Meclisi’nin, Forum Çamlık’ı kurtarır nitelikte bir kararla yeşil alan düzenlemesi yapmasının ardından bir basın toplantısı düzenleyen DP’li Meclis Üyesi Ümit Bahtiyar, alınan kararla birlikte hukukun çiğnendiğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 10 Eylül 2008 Çarşamba, 00:00

Denizli Belediye Meclisi’nin, Forum Çamlık’ın yeşil alan sorununa Nikah Sarayı, Açık Hava Tiyatrosu ve futbol sahasını gözden çıkararak çözüm bulmasını değerlendiren Demokrat Parti’li (DP) Denizli Belediye Meclis Üyesi Ümit Bahtiyar, parti binasında yaptığı basın toplantısında Denizli Belediyesi’ni hukuku çiğnemekle suçladı. Alınan kararla birlikte mahkeme kararanın çiğnendiğini, hukukun üstünlüğünün zedelendiğini ve kağıt üstünde yapılan değişikliklerle, işin kitabına uydurulmaya çalışıldığını dile getiren Bahtiyar, belediye idaresi ve iktidar partili meclis üyelerinin Denizli’yi zarara uğrattığını söyledi.

“Bilindiği üzere Çamlık Nikah Salonu, Açık Hava Tiyatrosu ve futbol sahası Denizli Belediyesi’ne aittir. Şimdi bu yerler, kağıt üstünde alınıp Pamukkale Üniversitesi eski rektörlük binası ve eğitim fakültesinin bulunduğu alana taşınıyor. Peki, bu taşınan yerler kime ait? Yine Belediye’ye ait. İşte bu yolla taşınan alanları yeşil alan yapmış oluyorlar” diyerek karara olan tepkisini dile getiren Bahtiyar, bu yolla kaybedilen 19 bin metrekare yeşil alanın geri kazanılmaya çalışıldığını iddia etti.

Mahkemenin aldığı kararda, kaldırılan alanların yerine konulacak olan yeşil alanların eş değerde ve eş zamanda olması gerektiği ibaresinin bulunduğunu söyleyen Bahtiyar, “Yani plan değişikliği yapılıyorsa, o plan değişikliği yapılan sınırlar içinde kaldırdığın yeşil alan kadar yeşil alanı bulup yerine o anda koymalısın. Yoksa yıllar geçtikten sonra yakın yerlerdeki alanları buna dahil edemezsin. Yani bir düşünün; size ait bir yer olsa ve bu alan yeşil alan yapılmış olsa, siz de Belediye Meclisi’nden buranın ticaret alanı olmasını isteseniz size neyi soracaklar? ‘Bu kadar yeşil alanın, bu bölgeye ihtiyacı var. Bunu nereden vereceksin?” diyecekler. Siz de Belediye Meclisi’ne, ‘İleride nasılsa ben yakınlarından bir yer bulurum, orayı yeşil alan yaparsınız olur biter’ diyeceksiniz. Var mıdır böyle bir şey? Ama bu olay, dün mecliste yaşandı. Bu karar, daha önce ne Türkiye’de verildi ne de dünyada. Bu yüzden Denizli Belediye Meclisi’ni kutlamak lazım” diye konuştu.

Yapılan düzenlemelerin nihayetinde kamuya ait olan 19 bin metrekare yeşil alanın kaybolduğunu ve bu alanın değerinin en az 19 milyon YTL olduğunu söyleyen Bahtiyar, bu bedelin Multi Turkmall firmasından alınması gerektiğini belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı