REKLAMI GEÇ

Birtürk, Başbuğ Türkeş’i andı

Birtürk, Başbuğ Türkeş’i andı

MHP İl Başkanı Cafer Birtürk Alparslan Türkeş’in ölümünün 21’nci yıl dönümünde saygıyla andıklarını belirterek, “Vefatının üzerinden 21 sene geçmesine rağmen Başbuğ Alparslan Türkeş Bey’e karşı beslediğimiz sevgi ve hürmet hiç azalmamış, O’nun ülküsünü kendilerine rehber edinenlerin sayısı her geçen gün artarak çığ gibi büyümektedir” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Nisan 2018 Salı, 11:16

MHP İl Başkanı Cafer Birtürk, 4 Nisan 1997 tarihinde vefat eden Alparslan Türkeş’i dualarla andıklarını belirterek, “4 Nisan 1997 tarihinde fani hayattan ebedi aleme arkasında gözü yaşlı milyonlar bırakarak göçen Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş’i dualarla anıyoruz. Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in vefatının üzerinden 21 sene geçmesine rağmen kendisine karşı beslediğimiz sevgi hiç azalmamıştır. Sahip olduğumuz bağlılık ve sadakat hiç eksilmemiştir. Bilinmelidir ki, Başbuğumuz 80 yıllık hayatının hemen hemen tamamını ülkülerine vakfetmiş bir şuur, gönül ve dava insanıdır. Attığı her adımı millet yararına, söylediği her sözü vatan lehinedir. O milliyetçi bir kılavuz ve Türk-İslam medeniyetinin yılmaz bir savunucusudur. Başbuğ Alparslan Türkeş Bey geçtiğimiz yüz yılda Türk Dünyasının yetiştirdiği geniş ufuklu, uzak görüşlü, çok yönlü en önemli siyaset ve devlet adamlarından biridir” diye konuştu

Türkeş’in, “Kendinizi küçük görmeyiniz. Sizler büyük kuvvetsiniz. Vazifenizi hiçbir zaman unutmayınız. Kuvvet birliktir. Davamızın geleceği birliktedir. Birlik, beraberlik içinde olmaktır” sözlerini hatırlatan Birtürk, “Türk Milletinin birlik ve beraberlik içinde olduğunda üstesinden gelemeyeceği hiç bir sorun olmayacaktır. Nitekim yakın tarihimizde birlik ve beraberlik içinde olduğumuzda iç ve dış düşmanların nasıl perişan oldukları, Türk Milleti ve Vatanı üzerinde oynanan oyunların nasıl bertaraf edildiği dost ve düşmanlarca çok iyi bilinmektedir. Yakın tarihimizde yaşadığımız olaylar göstermiştir ki, Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’in, Türk milliyetçilerine gösterdiği istikametin ne kadar doğru ve isabetli olduğu taraflı tarafsız herkes tarafından üzerinde ittifak edilmiştir” diye konuştu.

Alparsalan Türkeş’in hayatında asla yılgınlığa prim vermediğini, fırtınalı geçen hayatı süresince, nefesi yetmeyenlerin düştüğü yerde ve zamanda, O’nun kalkıp dimdik ve tek başına yürüyebilecek cesaret örneği haline geldiğini ifade eden Birtürk, “Kutlu davamızın her bölümünde, inançla yola koyulmanın birinci şart olduğunu şahsiyetiyle ve yaşayışıyla ortaya koymuştur. Merhum Başbuğumuz hiçbir zaman kolay bir başarı vaat etmemiş, menfaat tekliflerine, tehditlere ve bir yığın engellemelere kulak asmamıştır. Milliyetçi Hareket Partisi, Merhum Başbuğumuzdan devraldığı seviyeli, ilkeli, tutarlı siyaseti ile Türkiye’mizi, 21. yüzyılda lider ülke olma hedefine inşallah ulaştıracak ve Türk milletinin önündeki tüm bariyerleri bir bir yıkacaktır. Bu vesile ile kalplerimizdeki yeri, gönlümüzdeki zirvesi hiç değişmeyecek olan Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş ‘i ve aziz ülkü şehitlerini saygı, sevgi ve rahmetle yad ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı