REKLAMI GEÇ

Denizli, Ankara’dan puslu görünüyor

Denizli, Ankara’dan puslu görünüyor

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreter Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, bir zamanların parlayan yıldızı olan Denizli’nin son yıllarda ekonomik anlamda büyük bir çöküş yaşadığını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 19 Temmuz 2008 Cumartesi, 00:00

MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan,  Parti binasında Denizlili basın mensuplarıyla sohbet toplantısı düzenledi. Denizli’de büyük bir ekonomik daralma yaşandığını kaydeden Ayhan, “Denizli’de bir takım şirketlerimiz üretimi durdurma aşamasına gelmiştir. Bu firmalarda çalışan işçilerimiz 4–5 aydır ücret almadan ‘Belki firmamız ayakta kalmaya devam edebilir’ diye fedakarlık göstermektedirler. Denizli’de firmalarımızın tekstilde, konfeksiyonda ihracatın sürdürülebilmesi açısından büyük sıkıntılar baş göstermiştir. Bunun en önemlilerinden bir tanesi enerji fiyatlarına yapılan zamlardır. Enerji fiyatlarına son dönemde gelen zam oranı yüzde 40 civarındadır. İşçilik maliyetleri artmıştır. Krediye dünyanın en yüksek reel faizini ödeyen ülke haline geldik. İhracatımız Denizli’de ilk kez Haziran ayında dolar bazında azalma göstermiştir. Bu durum Denizli ekonomisinin sürdürülebilirliğinin son derece zor duruma geldiğinin en önemli göstergesidir” dedi.

< ?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

Denizli ekonomisi geriliyor

Son alınan iplikteki anti damping kararının Denizlili sanayicileri zor duruma soktuğunu dile getiren Ayhan, “Ben genel seçimlerin yapıldığı, günden bu yana söylüyorum. Bu iktidar döneminde Denizli ekonomisi gerilemiştir. Artık bu gerilemeyi iktidara mensup milletvekilleri de kabullenmeye başlamışlardır. Bugün Denizli, Türkiye’nin en pahalı ekmeğini tüketir hale geldi. Sadece sanayide değil, tarımda da Denizli her geçen gün gerilemektedir. Artan gübre ve mazot fiyatları nedeniyle çiftçilerimiz ürün ekmemeye başlamışlardır. Başta Çivril olmak üzere ilimizin çeşitli yerlerinde çok sayıda traktör, otomobil ve kamyonlara hacizlerin gelmeye başladığını duyduk” diye konuştu.

İstihdam da gerileme var

Denizli’de istihdamda büyük bir gerileme yaşandığını dile getiren Ayhan, “ Tekstil sektöründe yaşanan sıkıntılar nedeniyle resmi ve gayri resmi rakamlarda, Denizli’de 7 bin civarında kişinin işsini kaybettiğini görüyoruz. Bir zamanların göç alan ili Denizli’de şimdi tersine göç başlamıştır. Bugün Denizli’de kiralık ev sayısında önemli ölçüde artış var. Yine ilimizde sekiz bin aracın haciz işlemlerinin başlatıldığını, Denizli Barosu kaynaklarından öğreniyoruz. Tüm bunları değerlendirdiğimizde Denizli ekonomisinin menfi gidişinin hızlandığının göstergesidir” dedi.

Gelin tartışalım

İktidar partisi milletvekillerine de gönderme yapan Ayhan, “Denizli’de esnafın, işçinin, sanayicinin işinin iyi olmadığı bir süreci yaşıyoruz. Buradan sizin aracılığınızla iktidar partisi milletvekillerine sesleniyorum. Gelin Denizli iyiye mi kötüye gidiyor tartışalım.  Maalesef Denizli ekonomisi kötüye gidiyor. Bunu da söylemekten maalesef mutluluk duymuyorum. Ülkemizin normalleşmeye ihtiyacı vardır. Ülke normalleşirse ancak ekonomiyi düzeltebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı