REKLAMI GEÇ

Buldanlı MHP’lilerden hayır kararı

Buldanlı MHP’lilerden hayır kararı

Buldan MHP İlçe Başkanı Mehmet Tuğrul, anayasa değişiklikleri için yapılacak referandumda genel merkezin aksine, ‘hayır’ diyeceklerini açıkladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Şubat 2017 Cuma, 11:02

Özcan DURUSOY / BULDAN (Denizli), (DHA)
MHP Buldan İlçe Başkanı Mehmet Tuğrul, TBMM süreci tamamlanarak halkın oyuna başvurulacak anayasa değişikliği ile ilgili açıklama yaptı. Anayasa değişikliğinin devletin tek adam tarafından yönetildiği bir sistemi getireceğini belirten Tuğrul, adı ister cumhurbaşkanlığı ister başkanlık sistemi olsun karşı çıkacaklarını dile getirdi.

Tuğrul, “Bilindiği gibi demokrasilerde kararları kanunlara göre kurum ve organlar verir, kişiler de yönetimi buna göre yapar. Bu yeni düzenlemede ise kararları veren de yönetimi yapan da tek adamdır. Bu yönetim şahsi takdiri, keyfiliği ve hukuk dışılığı -çeteleşmeyi- kaçınılmaz hale getirir. Hukuk, hukuk dışılığı ‘çeteleşme’ olarak tanımlıyor. Devlette çeteleşme kargaşaya yol açar. Hukuk sistemi işlemez, devlet yönetilemez hale gelir. Bu temel vasıflar dikkate alınarak tek adam yönetimi incelendiğinde var gibi olduğu görülen hukukun, demokrasinin ve kurumların aslında yok olduğu anlaşılmaktadır! Buldan MHP İlçe Teşkilatımızın ‘hayır’ı parlamenter sistemin devamlılığını istemekten başka bir şey değildir. Genel Başkanımızın yasama, yürütme ve yargının tek adama bağlandığı yetkilerin gelecek dönemlerde mevcut cumhurbaşkanının siyaset arenasından çekildikten sonra hangi zihniyette bir insanın eline geçeceğini öngörememesini endişe ile karşılamaktayız” dedi.

“Hayır” diyen Türk milliyetçilerinin iradesiyle FETÖ, PKK gibi yapıları aynı kefeye koymamak gerektiğine dikkat çeken Tuğrul, “Bizim ‘hayır’ımız bu kutlu devletin en can alıcı hücrelerine sinsice yuvalanan, devletimizi içten içe kemiren FETÖ’cülerin ‘hayır’ından çok farklıdır. Bu hain örgüt bu saatten sonra hükümet ne derse zaten hayır diyecektir. Onların hayır’ında hayır değil yine şer vardır. Ancak Türk milliyetçilerinin hayır’ında hayır vardır. Türk milliyetçilerinin hayır’ında Türk milletinin geleceği ile ilgili duyulan endişe ve gelecekle ilgili yapılmış analizlere dayanan bir öngörü bulunmaktadır. Bizler tercihimizi aklımızın erdiğinden bu yana MHP tarafında kullandık. Bu tercihimizi kullanırken de kimseye sormadık. Ha illaki bir tercihte bulunacaksak da bu tercih partimizin tüzüğünde belirtildiği üzere demokrasi ve parlamenter sistemden yana olacaktır. Ne mutlu Türküm diyene” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı