REKLAMI GEÇ

Garip: “Kırsal kesime ağırlık verilmeliydi”

Garip: “Kırsal kesime ağırlık verilmeliydi”

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ele alınan 2019 bütçesini değerlendiren Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Yusuf Garip, Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinde kırsal kesime daha fazla ağırlık vermesini istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Kasım 2018 Çarşamba, 18:21

MHP Grup Başkan Vekili Yusuf Garip, 2014 yılından bugüne kadar Büyükşehir Belediyesi’nin kurucu meclis üyeleri olarak Denizli halkının menfaatine olduğunu düşündükleri her hizmete destek olduklarını belirterek, bundan sonrada destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

Garip, “Milletimizin menfaatine yapılan hizmetler dolayısıyla teşekkür ederiz. Ancak Büyükşehir Belediyesi’nin henüz bitirememiş olduğu hizmetler var. Bunlardan örnek verecek olursak, önceki Meclis toplantılarında değişik defalarda ilçelere ve ilçe sınırları içerisinde köyden mahalleye dönüşen yerlerde kilit parke taşı döşenmesi ile ilgili değişik defalar kararlar alındı. Belediye’nin bu konuda kredi çekmesi ve borçlanmasına da MHP grubu olarak daha önceden destek verdik. Buradaki amacımız da 2019 yerel seçimlere kadar vatandaşlarımıza kilit parke ihtiyacı olan köyden mahalleye dönüşmüş yerlerde ve ihtiyaç olan tüm beldelerde tüm ihtiyaçların giderilmesi ve vatandaşların bu ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda destek destek olmaktı. Ancak henüz kilit parke döşenmesi bitirilemeyen birçok yer bulunuyor. Bu hizmetlerin tamamlanmamış olmasını bir eksiklik olarak görüyoruz. İlçelerde henüz alt yapı hizmetlerinin tamamlanmadan milletin karşısına nasıl çıkılacak” dedi.

SUYUN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ
MHP’li Garip, yine DESKİ ile ilgili içme suyu deposu ve içme suyu hattının yenilenmesi ihtiyacı olan ilçelerin bulunduğunu, bu ilçelerdeki eksikliklerin 2014-2019 Belediye Meclisi döneminde giderilmesi gerekirken tamamlanamayan hizmetlere dikkat çekti. Garip, Özellikle ilçelerde kanalizasyon ve atık su atma tesisi olmayan köyden mahalleye dönüşmüş yerlerde bir an önce ihtiyaca göre atık su arıtma tesislerinin kurulması, kanalizasyon olmayan yerlerde kanalizasyon bağlantılarının kurulması ve yapılması hususunun önemine değindi.

Garip, “Özellikle ikili diyaloglarda büyük Menderes’in su kaynaklarından olan Çivril Işıklı gölü ve çevresini çevreleyen mahallelerin atık sularının ve kanalizasyon bağlantılarının halen yeraltına gitmesi sebebiyle yer altı sularının kirleniyor” şeklinde konuştu.

Garip, sürdürülebilir ve yaşanabilir bir çevre ve şehir için yer altı su kaynaklarının korunmasına dikkat çeken Garip, Büyükşehir’in Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı bulunmasına rağmen kırsal kesimde yaşayan insanlar için sunulan hizmet ve desteklerin yetersiz kaldığını öne sürdü. Denizli’nin sanayi, tekstil, turizm kenti olması yönünden aynı zamanda tarım şehri olduğuna da vurgu yapan Garip, Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal kesimde yaşayan vatandaşların daha iyi hizmetler götürmesi yönünde projeler geliştirmesi gerektiğini kaydetti.

“YERİNDE BİR KARAR”
Garip DESKİ bütçesi konusunda da yenilenmesi gereken su hatları, yapılması gereken su depolarının gerekliliğine işaret ederek, içme suyu ve sulama suyu kaynaklarının korunması konusunda ileriye yönelik tedbirlerin alınması gerektiğini dile getirdi. Garip, 2017 yılında olduğu gibi suya herhangi bir zam yapılmamasını günümüz ekonomik koşulları göz önünde bulundurularak olumlu ve yerinde bir karar olarak gördüklerini ifade etti.

“PAMUKKALE ÖN PLANDA TUTULMALI”
Pamukkale’nin Denizli ve Türkiye için önemli bir kültür mirası olduğunu ifade eden Yusuf Garip, Pamukkale’nin tarih ve turizm açısından önemi göz önünde bulundurularak, uluslararası alanda daha fazla ön planda tutulmasını sağlayacak çalışmalara ağırlık verilmesini istedi.

STADYUM PROJESİ
2014 yılı yerel seçimleri öncesinde partilerin ve adayların seçim programında stadyum projesi olduğuna değinen Garip, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a, “Seçim vaatleriniz arasında 40 bin kişilik şehir stadyum projesi bulunuyordu. 2019 yerel seçimlerinden önce bu stadyumun bu Meclis tarafından hayata geçirilmiş olmasını arzu ederdim” diye seslendi.

Milli takım maçlarının Konya, Eskişehir, Antalya gibi Anadolu kentlerinde oynandığına dikkat çeken Garip, “Denizli’nin milli maçları kaldırabilecek bir stadyumu olmuş olsaydı, ulusal ve uluslararası alanda adından daha çok söz ettiren bir şehir olurdu. Yeni bir stadyum şehrimize ayrı bir marka değeri katacağı açıktır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı