REKLAMI GEÇ

MHP’de kongre var, kimsenin haberi yok

MHP’de kongre var, kimsenin haberi yok

MHP’de kongre takvimi başlatıldı. Bugüne kadar alışık olunanın aksine sessiz ve derinden planlanan kongrelerin ilki yarın (cumartesi) Merkezefendi’de, ikincisi de yazar günü Pamukkale’de gerçekleştirilecek. Her iki kongreye de tek aday ile gidilmesi bekleniyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Mayıs 2017 Cuma, 13:01

MHP’de çalkantılı süreç devam ediyor. Mevcut yönetim ile muhaliflerin mücadelesine sahne olan MHP, sıkıntılı süreçte kongre takvimini de işletmeye başladı.

Sessiz ve derinden planlanan kongre takvimine göre ilk seçim yarın (Cumartesi) Merkezefendi İlçe Teşkilatı’nda yapılacak. Pazar günü ise Pamukkale İlçe Teşkilatı’nın yeni başkanı ve yönetimi belirlenecek.

HER İKİ KONGREYE DE TEK ADAYLA GİDİLMESİ BEKLENİYOR
Hem Merkezefendi, hem de Pamukkale’de tek adaylı seçimler öngörülüyor. Merkezefendi’de atamayla görevlendirilen Yurdahan Özhan’ın, cumartesi günü gerçekleştirilecek kongreye de tek aday olarak girmesi bekleniyor.

Pamukkale İlçe Başkanlığı için de yine tek aday olarak İsmail Cirit’in adı geçiyor. Cirit de sıkıntılı sürecin ardından atamayla bu göreve getirilmişti.

“DAHA ÖNCE KONGRE TALEBİNDE BULUNULDU”
Yaşanan süreç ile ilgili açıklama yapan MHP İl Başkanı Cafer Birtürk, daha önce genel merkeze kongre için talepte bulunduklarını belirterek, gelen onayın ardından İl Seçim Kurulu’ndan kongreler için tarih alınmaya başlandığını söyledi.

İlk kongrelerin Merkezefendi ve Pamukkale’de gerçekleştirileceğini anlatan Birtürk, ardından diğer ilçelerin de takviminin başlayacağını ifade etti.

Bu süreçte referandumu atlattıklarını, ellerinden gelen gayreti ortaya koyduklarını dile getiren Birtürk, “15 aylık süreçte partiyi toparladık, ciddi anlamda üye kaydı yaptık, delege listelerini oluşturduk” dedi.

“ÇAĞRI YAPTIK, BAŞKA ADAY ÇIKMADI”
Parti içinde herhangi bir kırgınlığın olmadığını belirten Cafer Birtürk, “Kongre sürecini sorun olmadan, sessiz sedasız götüreceğiz. Aday olan arkadaşlarla bu süreçte birlikte çalıştık, zaten başka aday da yok. Aday olmak isteyenlere çağrı yaptık, ortaya çıkan olmadı” dedi.

BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYACIMIZ VAR
Parti içinde en çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duydukları dönemden geçtiklerini ifade eden Birtürk, “Zaman birlik zamanı. Muhalif kanatla da bir sorunumuz yok. Zaten bir çoğu da partiden ayrıldı. İlçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından genel merkezden gelen talimata ve tarihe göre il kongremizi de yapacağız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı