REKLAMI GEÇ

Toplantı yapacakları salon için önce izin, sonra iptal kararı gelmişti

Toplantı yapacakları salon için önce izin, sonra iptal kararı gelmişti

Milliyetçi Hareket Partisi’nde referandum için ‘Hayır’ etrafında birleşen muhalif kanadın gerçekleştireceği Milli İradenin Önemi panelinin yapılacağı Halk Eğitim Merkezi’ne son anda izin verilmezken, toplantı Avşar Düğün Salonu’nda gerçekleşti. Toplantıya konuşmacı olarak katılan Milletvekili Atilla Kaya konuya açıklık getirdi; “Salona izin verirken bizi ‘evet’çi sanmışlar.”

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 19 Şubat 2017 Pazar, 19:57

Pamukkale Kaymakamlığı’nın toplantıya bir gün kala aldığı kararla ‘salon krizi’ yaşayan ‘Hayır’cı MHP’liler, partinin Genel Başkan Yardımcılığından istifa eden Atilla Kaya’nın konuşmacı olarak katılacağı panel için Avşar Düğün Salonu’nda karar kılmıştı.

MHP İstanbul Milletvekili Atilla Kaya, “Yetkililer gafletten bizi ‘evet’çi sandılar sanırım. Hemen iznimizi vermişler. Ancak sonradan bu ucube tasarıya hayır oyu vereceğimizi öğrenince bizi bir araya getirmemek için engellemeye çalıştılar” dedi.

MHP İstanbul Milletvekili Atilla Kaya, konuşmacı olarak katıldığı Milli İradenin Önemi paneli için Denizli’ye geldi. Avşar Düğün Salon’unda gerçekleştirilen panele Ülkü Ocakları eski Başkanları, Suat Başaran, Harun Istık, MHP Burdur eski İl Başkanı İbrahim Sakızcı, MHP Denizli eski İl Başkanı Yasin Öztürk ve muhalif MHP’liler katıldı.
Referandum sürecini ve yeni anayasayı anlatan MHP İstanbul Milletvekili Atilla Kaya’nın ilk gündeminde Pamukkale Kaymakamlığı’nın Milli İradenin Önemi paneli için önce Halk Eğitim Merkezi’nde yapılması için izin vermesinin ardından panele bir gün kala gerekçe göstermeden iptal etmesi vardı.

Milletvekili Kaya, “Normalde bugünkü toplantımızı Halk Eğitim Merkezi’nde yapacaktık. Ancak arkadaşlar beni aradı, ‘İzimizi iptal ettiler’ dediler. Bende ‘izin alamazsanız, biz Denizli’nin neresi olursa olsun düşüncemizi, görüşlerimizi paylaşırız’ dedim. Yapılacak olan bu panelimizde referandum için evet veya hayır ile ilgili açıklama yapılacak denilmedi. Milli İrade konulu sohbet toplantısı yapılacak denildi. Yetkililer gafletten bizi ‘evet’çi sandılar sanırım. Hemen iznimizi vermişler. Ancak sonradan bu ucube tasarıya hayır oyu vereceğimizi öğrenince bizi bir araya getirmemek için engellemeye çalıştılar” dedi.

Denizli’ye anayasa değişikliğini anlatmak ve neden Hayır dediklerini açıklamak için geldiğini belirten Kaya, “TBMM’de kimsenin görüşü alınmadan alel acele anayasa taslağı çıktı. Biz anayasa taslağında ulaştığımız sorunları vatandaşlarla paylaşmaya devam edeceğiz. Kimseyi kutuplaştırmadan neden hayır neden evet dedin demeden doğrular neyse onları anlatacağız” diye konuştu.

“MEDYA İKTİDARIN BORAZANI OLDU”
Medyanın iktidarın borazanı haline getirildiğini ifade eden Kaya, “OHAL olmadan önce medya tüm siyasi partilere eşit sürelerle konuşma hakkı verirdi. Ancak şimdi OHAL kapsamından çıkan karar ile her medya istediği kişiyi istediği kadar konuşturuyor. Oluşturulan yandaş medyalar ile muhalifler kısılmıştı şimdi tamamın kesildi” dedi.

“HAYIRCILAR DARBECİLERLE AYNI KEFEYE KOYULUYOR”
Yapılacak referandum ile hayırcıların kutuplaştırıldığını belirten Kaya, “Referandumda yapılacak evet, hayır oylamasında Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Hayır’ diyecek olan vatandaşları 15 Temmuz darbecileri, PKK VE DAEŞ gibi terör örgütleri ile ile aynı paralele katıyor. Ben 15 Temmuz günü belime silahımı koyarak meclise gittim. Üzerime ben meclise girmeye çalışırken hainler kurşun yağdırıyordu. Ben Hayır diyeceğim diye sen beni o hainlerle bir tutamazsın. Kimseyi kutuplaştıramazsın” diyerek konuştu

Anayasa değişikliğinin çok çelişkili olduğunu aktaran Kaya, “15 Temmuzda çok ciddi sorunlar yaşandı. Bu sorunları çözülmesi lazım. Anayasa referandumu gerçekleştirmemiz lazım diyorlar. Anayasa onaylandığı an 2019’da uygulamaya konulacak deniyor. Çok büyük çelişkiler var. Anayasa kabul edildiği taktirde ne hukuk kalacak ne de yasa” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı