REKLAMI GEÇ

MHP’li Garip’ten sosyal patlama uyarısı

MHP’li Garip’ten sosyal patlama uyarısı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli Merkez İlçe Sekreteri Av. Yusuf Garip, Denizli’de boşanma ve icra dosyası sayısının her geçen gün katlanarak arttığını belirterek, sosyal patlama uyarısında bulundu.

/ DENİZLİHABER / 9 Temmuz 2012 Pazartesi, 16:38

Av. Garip yaptığı açıklamada, ülkeyi yönetenlerin her ne kadar ekonomide pembe tablo çizmelerine rağmen realitede durumun hiç de iç açıcı olmadığını belirterek, “İlimize Başbakan ve Bakanlar gelip gidiyor. Her gelişlerinde ülkenin büyüdüğünü, sıkıntıların azamiye indiğinden bahsediyorlar. Ancak bizim elimizdeki veriler durumun hiç de ülkeyi idare edenlerin söylediği gibi olmadığını gösteriyor” dedi.

Ekonomik sorunlar nedeniyle Denizli’de boşanmaların her geçen gün katlanarak arttığını dile getiren Garip, “ilimizde üç tane aile mahkemesi bulunuyor. Bu yılın ilk altı ayında toplam dosya sayısı bin 800’ü bulmuş durumda. En vahimi ise bu rakamın bin 500 adedi boşanma dosyası diğerleri ise nafaka ve velayet dosyalarından oluşuyor” diye konuştu.

Boşanma davalarının yanı sıra İcra Dairelerinde de büyük bir yoğunluk olduğunu kaydeden Garip, “İlimizde 9 tane İcra Müdürlüğü bulunuyor. Bu müdürlüklerde yılın ilk altı ayındaki dosya sayısı 35 bini buldu. Yani Denizli önlem alınmazsa adım adım sosyal patlamaya doğru gidiyor. Ülkeyi yönetenler suni gündemi bırakıp, ülkemizin gerçek gündemi ve sorunlarının çözümü için mesai harcamalılar” ifadelerini kullandı.

Ülke ekonomisindeki sıkıntıların arttığına değinen Garip, “Bugün vatandaşımız adeta kredi kartlarıyla yaşamını sürdürüyor. Vatandaş, büyük bir ödeme sıkıntısı içinde. Borcu borçla kapatıyor. Yılın ilk yarısındaki verilere bakıldığında Türkiye ekonomisi yüzde 4’lük büyüme hedefine ulaşamayacağı görülüyor. Sanayi üretim artışı hız kesmiş durumda. Bu veriler de gösteriyor ki, ülke ekonomisinde gözle görülür önemli sorunlar var” dedi.

Hükümetin komşularla sıfır sorun politikasının da çöktüğünü dile getiren Garip, “etrafımıza baktığımızda Suriye, İran, Yunanistan, Irak ve Rusya ile önemli sorunlar yaşıyoruz. Bugün Suriye ile sıcak çatışma riskiyle karşı karşıyayız. Terör olayları yeniden alevlenmiş durumda. Her gün şehit haberleriyle uyanıyoruz. Maalesef hükümetin komşularla sıfır sorun politikası da iflas etti” diye konuştu.

Yorumlar

Necati   -  Bağlantı 11 Temmuz 2012, 15:43

Herkes olup bitenleri ve gerçekleri anlatmakla sorumludur.Teşkilatın bu konuda daha duyarlı olması ses ses ses ses vermesi kaçınılmazdır. Başarılarınızın devamını dilerim.Saygılarımla…

Ayhan   -  Bağlantı 9 Temmuz 2012, 22:12

agziniza saglik, hay Allah sizden bin kere razi olsun bu cahil millet daha halen uyuyor uykularindan bir türlü uyanamadilar, cünkü bu milletin üstüne AKP ölü topragi serpildi

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı