REKLAMI GEÇ

“Ekonomi karanlık bir tünelde”

“Ekonomi karanlık bir tünelde”

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreter Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, AKP’nin ekonomiyi karanlık bir tünele soktuğunu söyledi.

/ DENİZLİHABER / 2 Temmuz 2009 Perşembe, 16:35

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreter Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Nisan ayı sanayi üretiminde, önceki aylara göre az da olsa artış olmasını ‘Krizin dibi görüldü, çıkış başladı’ diye yorumlamanın umut tacirliği yapmak olduğunu söyledi.

Ayhan, “Geçen yılın ortalarından başlayarak düşüşe geçen ve 2009’un Mart ayında hafif bir toparlanma eğilimi gösteren kapasite kullanımında da doğal olarak benzer bir eğilim söz konusudur. Öte yandan kabul etmek lazımdır ki; gevşek para ve maliye politikaları sonucunda ortaya çıktığı anlaşılan ‘Tüketici Güven Endeksi’ belirli bir yükselme eğilimine girmiştir.
Görüldüğü kadarıyla tüketime dönük verilerde ortaya çıkan kısmi iyileşme, son zamanlarda gerçekçi bir bakış açısının kaybolmasına katkı sağlamıştır.Bu aşamada birkaç veriye ve bazı gelişmelere bakarak iyimser olunamayacağını, ekonomiyi bir bütün olarak ele almak gerektiği tünel yorumuyla daha net olarak ortaya çıkmıştır. Ekonominin içinde bulunduğu durumu tarif etmek için kullanılan tünel teşbihi bu zamana kadar yapılan bütün açıklamaları bir bakıma tartışmaya açmış bulunmaktadır. Ayrıca şunu ifade etmeliyim ki; madem belirsizlikler bu kadar kabul edilmiştir ve bundan da kaygı duyulmaktadır; bu açıklamaları yapan kişinin yönettiği kurum neden sürekli faiz indirmektedir?” diye konuştu.

‘İnsanların feryadına kulak verin’
İktidardan, Türkiye ekonomisini karanlık bir tünele soktuklarını kabul etmesini beklediklerini kaydeden Ayhan, “Biliyoruz ki, Türkiye ekonomisinin karanlık tünelden çıkabilmesi vatandaşlarımızın gelirlerinin artmasına, dayanılamayacak noktaya gelen işsizliğin azalmasına, geniş toplum kesimlerinin alım gücünün yükselmesine ve ekonominin üreten bir sisteme kavuşmasına bağlıdır. Bunlar olmadan, sırf sorumluluğu yaymak ve her şeyi öngördük diyebilmek için girişilen her açıklama sonuçsuz kalmaya mahkûm olacaktır. İktidar, yedi milyonu aşan işsizimizin öfkesi, Tarlasında bereketi kalmayan çiftçimizin feryadı, kepenk kapatan esnafımızın sönen hayalleri, hayatın güçlüklerine direnci kalmayan işçimizin, memurumuzun şikâyetleri, karınlarını doyuramayan emeklilerimizin kaygılarını dikkate almazsa insanlarımızın, kendileri için hazırladıkları sandık alevinde kaybolup gidecektir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı