REKLAMI GEÇ

“HATIRLAMAK DAHİ İSTEMİYORUZ”

“HATIRLAMAK DAHİ İSTEMİYORUZ”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Ferudun Ünal, 2014 yılının hiç kimsenin hatırlamak dahi istemeyeceği olaylara sahne olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Aralık 2014 Çarşamba, 13:34

MHP İl Başkanı Ferudun Ünal, yayınladığı yeni yıl mesajında, “Yeni ümitlerle, yeni beklentilerle yeni bir yıla giriyoruz. 2015 yılının tüm milletimize sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini temenni ediyorum. Geride bıraktığımız yıla dönüp baktığımızda hiç de hatırlamak istemeyeceğimiz siyasi, ekonomik ve sosyal olayların birbiri ardına yaşandığını görüyoruz. Elbette ki, 2014 yılının en üzücü olayı, Türkiye tarihinde yaşadığımız en ağır maden faciası olarak kayıtlara geçen ve 301 işçimizin ölümüyle sonuçlanan Soma olmuştur. Soma’da yaşanan bu dramın acıları tazeyken, Ermenek’te yaşanan maden kazası; güvensiz, güvencesiz ve düşük ücrete dayalı taşeronlaşmanın, insana değer vermeyen ve yalnızca kâra odaklanan özelleştirmenin geldiği boyutu gözler önüne sermiştir. Yitirdiğimiz yüzlerce can ve tedbirsizlikten dolayı her gün yaşadığımız türlü iş kazaları; çalışanı ve çalışan için yapılan yatırımları, ücretleri, sosyal hakları maliyet artırıcı unsur olarak gören anlayışın değişmesi ve insan odaklı sosyal bir düzenin oluşturulması zorunluluğunu bir kez daha ortaya koymuştur” dedi.

“ÜLKE AHLAKİ ÇÖKÜNTÜNÜN EŞİĞİNE GETİRİLDİ”
Türkiye’nin ahlaki çöküntünün eşiğine getirildiğini ifade eden Ünal, “Yine geçtiğimiz yıl, Ayn-El Arap (Kobani) çerçevesinde ülkemizde yaşanan gerginlik ve hayatını kaybeden onlarca vatandaşımız, ülkemiz gündemini uzunca bir süre işgal eden konulardandır. Yaşanan terör eylemleri; komşu ülkelerin iç işlerine karışma ve Büyük Ortadoğu Projesi’ni hayata geçirme boyutuna varan yanlış politikaların bir ürünü ve sonucu olarak ülkemizi esir almıştır. Sözde açılım palavraları eşliğinde terörist başına özgürlük konusunun dahi tartışılmaya başlandığı bu dönemde toplum mühendisliği, paralel yapı üzerinden yürütülen bir algı operasyonu çerçevesinde gerçekleştirilmekte, asıl paralel devlet, ülkemizin Güneydoğu’sunda özerkliğini ilan eden ve alan hâkimiyetini ele geçiren PKK aracılığıyla hayat bulmaktadır. Bu bakımdan 2014 yılı, “cambaza bak” oyunuyla toplumdan gizlenen gerçeklerle, ülkemizin bölünmenin eşiğine getirildiği bir döneme işaret etmektedir. 17-25 Aralık olarak tarihe geçen büyük yolsuzluk operasyonu ile birlikte, ülkemizdeki ahlaki çöküşün geldiği boyut göz önüne serilirken, geçtiğimiz yıl kamu görevlilerinin yanında medya, yargı ve iş dünyası üzerindeki siyasi baskı da ortaya çıkmıştır” diye konuştu.

“DAHA ZOR GEÇECEK”
2015 yılının daha zor geçeceğinin altını çizen Ünal, şunları söyledi: “Bu kapsamda ele alındığında 2015 yılının geride bıraktığımız yıldan çok daha zorlu geçeceğini söylemek mümkündür. Gerçekleştirilecek olan milletvekili seçimleri öncesinde terör örgütüne verilen tavizler, komşu ülkelerde alevlenen çatışmaların yansımaları, teröristlerle kapalı kapılar ardında yapılan gizli pazarlıklar ve ortaya çıkacak ekonomik sıkıntılar içinde yargıya yapılacak müdahalelere, kamu yönetiminin tek adam anlayışına uygun olarak yeniden dizayn edilmesi çalışmalarına, gündem değiştirmek adına oluşturulacak yeni algı operasyonlarına, toplumu oyalama amaçlı yeni ve içi boş tartışma konularına hazırlıklı olmak zorundayız. Bu bakımdan bizlere düşen, yeni yılda toplum mühendisliğinin esiri olmadan, ülkenin gerçek gündemini yakalamak ve perde arkasında dönen dolapları görmek olacaktır. Dileğimiz 2015 yılının ülkemiz, milletimiz ve İslam ülkeleri üzerindeki karanlıkların dağıldığı, aydınlık günlerin doğduğu bir dönemin başlangıcı olması yönündedir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı