REKLAMI GEÇ

HDP ile birlikte T.C. geri gelsin teklifine çekimser kalan MHP’de ne değişti?

HDP ile birlikte T.C. geri gelsin teklifine çekimser kalan MHP’de ne değişti?

MHP’nin Meclis’te HDP ile birlikte çekimser kalarak kamu kurumlarında T.C. ibaresinin geri getirilmesi teklifini reddetmesi bu kez farklı bir icraatla gündeme geldi. MHP’nin kazandığı Kütahya Belediyesi tabelasına T.C. ibaresi yazıldı, MHP Denizli İl Başkanı Cafer Birtürk de sosyal medya paylaşımları ile buna destek verdi. Vatandaş da, “Madem yapacaktınız, Meclis’te HDP ile birlikte hareket edip, neden çekimser kaldınız?” diye soruyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Nisan 2019 Perşembe, 14:00

Ak Parti tartışmalı bir karara imza attı, valilik ve belediyeler başta olmak üzere tüm kurumlardaki T.C. ibaresi kaldırıldı.

Kararın ardından muhalefet partileri CHP ve İYİ Partinin tepkileri sürdü, son olarak İYİ Parti Denizli Milletvekili 2018’de önerge vererek, T.C. ibaresinin yeniden getirilmesini istedi. Ancak, Öztürk’ün bu önergesi AK Parti’nin ret, MHP ve HDP’nin de çekimser oylarıyla reddedildi. Önergeye İYİ Parti ile birlikte CHP evet oyu kullanmıştı.

MHP İL BAŞKANI CAFER BİRTÜRK’TEN GARİP PAYLAŞIM
AK Parti’ye her alanda verdiği destekle gündeme gelen MHP’nin Denizli İl Başkanı Cafer Birtürk, dün ve bugün iki garip paylaşıma imza attı. Kütahya Belediye Başkanı olan MHP’li Alim Işık’ın ilk icraatlarından biri olan Kütahya Belediyesi önüne T.C. ibaresini yazdırmasını gündemine alan Cafer Birtürk, dün “öncesi ve sonrası” yazılarıyla Kütahya Belediyesi’nin T.C. ibaresiz ve T.C. ibareli fotoğraflarını paylaştı, bugün de konuya ilişkin “Başkan değişti T.C. geri geldi” başlıklı haberi paylaştı.

“NİHAYET TÜRK OLDUĞUMUZ HATIRLANMIŞ”
MHP’li Cafer Birtürk’ün yaptığı bu paylaşımın altına da dikkat çeken bir yorum yapıldı. Bir kullanıcı, “Nihayet Türk olduğumuz hatırlanmış” yazarak, duygularını ve tepkisini dile getirdi.

“MADEM T.C.Yİ EKLEYECEKTİNİZ, NEDEN MECLİS’TE DESTEKLEMEDİNİZ?”
Ankara’da “hayır” deyip, sosyal medyada T.C.nin desteklendiği paylaşımlara tepki gösteren vatandaşlar, “Madem T.C.yi geri getirecektiniz, neden yalnızca kazandığınız Kütahya’da yaptınız. Meclis’te bu teklif önünüze geldiğinde, HDP ile aynı yönde oy kullanıp, neden çekimser kaldınız?” diye sordu.

MHP’li Kütahya Belediyesi’nde T.C. ibaresinin geri gelmesi, “Ne değişti?” sorusunu da gündeme getirdi. Kütahya Belediyesi’nin aldığı kararın ve Cafer Birtürk’ün paylaşımlarının genel merkezden bağımsız bir hareket olup olmadığı da sorgulanıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı