REKLAMI GEÇ

“Hükümet, çaresizlik içinde”

“Hükümet, çaresizlik içinde”

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreter Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, bugün şehirlerde her üç gençten birinin işsiz olduğunu belirterek, “Hükümet, işsizlik oranının azaldığını söyleyecek kadar çaresizlik içine düşmüştür” dedi.

/ DENİZLİHABER / 20 Temmuz 2009 Pazartesi, 20:40

15 Temmuz 2009 tarihinde TÜİK tarafından açıklanan 2009 Nisan ayında işsizlik oranının yüzde 14.9 olarak gerçekleştiğinin altını çizen MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, “İşsizlik oranı geçen yılın aynı dönemiyle kıyaslandığında yüzde 5’lik bir artış ortaya çıkmaktadır. Bunun da ötesinde her ne kadar işsizliğin azaldığına dair bilgiler pompalanmaya çalışılsa da Ocak ayından itibaren işsizlik rakamları geçen yılın aynı dönemleriyle kıyaslandığında sürekli bir artış içerisinde olduğu ortadadır. 2009 Ocak ayında işsizlik oranı 2008 Ocak ayına göre yüzde 3.9; 2009 Şubat ayında işsizlik oranı 2008 Şubat ayına göre yüzde 4.2; 2009 Mart ayında işsizlik oranı 2008 Mart ayına göre yüzde 4.8 ve 2009 Nisan ayında işsizlik oranı 2008 Nisan ayına göre yüzde 5 artmıştır. Yani geçen yılla kıyaslandığında işsizlik oranı giderek artmakta, istihdam oranı ise geçen yılla kıyaslandığında Şubat ayından itibaren azalmaktadır. Geçen yılın Nisan dönemine göre istihdam oranı yüzde 1.7’lik düşüşle yüzde 40,2 olarak gerçekleşmiştir. Aynı dönemde çalışanların sayısı 530 bin azalmıştır” dedi.
SANAYİ SEKTÖRÜNDEKİ İSTİHDAM ORANI HER GEÇEN GÜN AZALIYOR
Ocak ayından itibaren sanayi sektöründeki istihdam oranının sürekli azaldığına değinen Ayhan, şöyle konuştu: “Tarım dışı işsizlik oranında geçen yılın Nisan ayına göre yüzde 5.9’luk bir artış yaşanmıştır. 2009 yılında sanayi sektöründe istihdam oranı Ocak ayında yüzde 20.7; Şubat ayında yüzde 20.5; Mart ayında yüzde 19.8; Ocak ayında yüzde 19.2 olarak gerçekleşmiştir. Sanayi sektöründeki istihdam azalışı, üretimdeki darboğazın halen devam ettiğini ve 1. çeyrekte yaşanan küçülmenin 2. çeyrekte de sürdüğünün bir göstergesidir. İşsizlik oranının azaldığına dair yapılan yorumlar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu durum hükümetin rakamları çarpıtmasından ileri gelmektedir. Daha önce karşılaştırmaları bir önceki yıla göre hatta 2002’ye göre yapan hükümet şimdi bir ay öncesine göre yapmaktadır. Çalışma çağına gelen nüfusa 880 bin kişi daha ilave olmuştur. Onlara iş bulması gereken hükümet çalışanlardan 530 bin kişinin iş kaybına uğradığını ve işsiz sayısının 1 milyon 300 arttığının ne anlama geldiğinden habersiz işsizlik oranının azaldığını söyleyecek kadar çaresizlik içine düşmüştür. Şehirlerde her 5 gençten biri işsiz iken şimdi her 3 gençten biri işsiz hale gelmiştir. Tarım dışı işsizlik oranı bir yılda yaklaşık yüzde 50 oranında artmıştır. Hükümet bu sorumluluğu taşıyamaz hale gelmiş, kurulduğuna pişman olmuştur. Çaresizdir. Yorgundur. Bırakın problem çözmeyi, problemi göremez hale gelmiştir. Analar, babalar perişandır, çaresizdir. Başvuracakları merci kalmamıştır. Üniversite mezunu gençlerden on binlercesi güvenlik görevlisi olma peşine düşmüşlerdir. Hükümet onların seslerine kulaklarını tıkamıştır.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı