REKLAMI GEÇ

Büyükşehir reformuna sert açıklama

Büyükşehir reformuna sert açıklama

MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Fevzi Yeniçeri, AK Parti’nin alt komisyonu raporuyla tekrar gündeme gelen eyalet sistemi ya da özerklik tartışmalarına ilişkin sert bir yazılı açıklama yaptı. Hükümeti özerklik ve eyalet sisteminin zeminini hazırlamakla suçlayan Yeniçeri, üstü kapalı olarak Zeybekci’ye de gönderme yaptı.

/ DENİZLİHABER / 30 Temmuz 2012 Pazartesi, 16:41

MHP İl Başkanı Mehmet Fevzi Yeniçeri, Ak Parti alt komisyonunun raporuyla yeniden gündeme gelen eyalet sistemi tartışmalarına, yaptığı sert bir yazılı açıklamayla katıldı. “AKP yerel yönetimler komisyonunun çalışma raporundaki yerel yönetimlerin vergi ve harç koyma yetkilerinin olması isteği, fedarif yapıya özgü bir süreçtir” diyen Yeniçeri rapor için ayrıca, “Raporu hazırlayan komisyon üyelerinden birinin yaptığı açıklamada raporda eyalet ile ilgili bir kelimenin olmadığını ifade etmiş olmasına rağmen, raporun basına yansıyan bölümlerinde eyalet kelimesi dışında, eyalet sistemi içerisinde yer alan her şey mevcuttur” sözlerine yer verdi.

“AKP mutfağında raporu hazırlayan milletvekilleri” diye tanımladığı büyükşehir feromunu hazırlayan aralarında Denizli Milletvekili Zeybekci’nin de bulunduğu komisyonunun raporuna sert suçlamalar getiren MHP İl Başkanı Yeniçeri, “bu raporun partiyi bağlamayacağını kişisel görüşleri olduğunu beyan etmektedirler. Her ne kadar milletvekilleri bizim görüşlerimiz bizi bağlar deseler de bu çalışma raporu AKP´nin görüşü olup kamuoyu oluşturma gayretidir” dedi.
Başbakan Erdoğan Leyla Zana buluşmasına da dikkat çeken Yeniçeri, Zeybekci’nin de aralarında bulunduğu büyükşehir reformuna dayanaklardan birinin bu görüşmede konuşulanlar olduğunu öne sürdü. Yeniçeri, konuyla ilgili olarak, “AKP´li milletvekillerince yapılan çalışmanın dayanaklarından biri olduğu iddiası, kimlerin bu konuda ortaklaştığını göstermesi bakımından son derece manidardır” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti´nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü tehlikeye sokmadan, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası´nda yer alan temel nitelikleri korumak şartıyla kendi üniter yapısına ve çıkarlarına uygun olarak yerel yönetimleri güçlendirme çalışmaları desteklenmelidir. Aksi halde ülke bütünlüğünü bozmaya hizmet edecek bu tür yapılanmalar PKK´nın demokratik özerklik talebinin karşılanmasından başka bir anlam ifade etmeyecektir.

“Halkımız uyanmak zorundadır. Sunulan ve güzel olduğu mahallelerde anlatılan Büyükşehir kavramı ile kaybedilenin ne olduğu görülmelidir” diyen Yeniçeri, “Büyükşehir kanunundaki önümüzdeki yerel seçimlere yetişme anlamında bir süre sıkıntısı da söz konusudur. Hükümet bunu da kullanarak işi oldu bittiye getirecektir. Belki ilimiz büyükşehir olacaktır, hatta belki bazı beldelerimiz ilçe olacaktır. Bu bizi mutlu edecek gibi gözükmesine rağmen sonuçları bu ülkenin temelini sarsacak boyutta olacaktır” sözlerdiyle Türkiye’nin kritik bir süreç içersine girdiğini iddia etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı