REKLAMI GEÇ

MHP İl Başkanı Yeniçeri’den skandal iddialar

MHP İl Başkanı Yeniçeri’den skandal iddialar

MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Fevzi Yeniçeri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta kente gelişi öncesi Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından güvenlik gerekçesiyle telefonla arandığını ve potansiyel suçlu muamelesi gördüğünü iddia etti. Yeniçeri, Kale Belediye Başkanı MHP’li İsmail Yarımca’nın da polis tarafından aranıp, Tavas İlçesi’ndeki mitinge gelmemesi istenerek, olay çıkması halinde sorumlu tutulacağının söylendiğini ileri sürdü.

/ DENİZLİHABER / 5 Ekim 2013 Cumartesi, 16:13

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)
MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Fevzi Yeniçeri, partisinin Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerine yeni atanan ilçe başkanlarını basına tanıtmak için toplantı düzenledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta sonu kente gelişini de değerlendiren Yeniçeri, alınan güvenlik önlemlerinin insanları canlarından bezdirdiğini, gerektiğinden fazla önlem alınarak, şehir hayatının mahvedildiğini ve insanların layık olmadıkları muameleye maruz kaldığını savundu.

UYGULAMAYA TEPKİ GÖSTERDİ
Yeniçeri, Başbakan Erdoğan’ın Denizli’ye gelmeden önce Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından telefonla arandığını belirtip, “Başbakan gelmeden önce emniyetten beni aradılar. Güvenlik önlemleri kapsamında benimle görüşmek isteyip, randevu istediler. Beni potansiyel suçlu gibi gördüler. Bu kabul edilemez. Ben ne bir terör örgütü ne de bir gayrimeşru hareketin lideri değilim. Ayrıca Kale Belediye Başkanımız İsmail Yarımca da emniyet tarafından uyarıldı. Tavas İlçesi’nde yapılacak miting sırasında Tavas’a gitmemesi istenmiş ve bir olay çıkarsa sorumlu olacağı söylenmiş. Bunlar hiçbir şekilde yakışmamıştır. Biz hiçbir zaman gerginlik taraftarı olmayız. Bir eylem yapacaksak da bunu kanunun emrettiği çizgide yaparız. Bu konuda çok kızgın ve kırgınım. Bu konuyu şehir dışında olduğum için daha önce gündeme getirimedim” dedi. Yeniçeri, olayla ilgili hukuki süreç başlatmayacaklarını, gerekli yerlerle görüşmek için hazır olduğunu da dile getirdi.

YENİ BAŞKANLARI TANITTI
Yeniçeri, açıklamasının ardından merkezde yeni kurulan Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerine yeni atanan ilçe başkanlarını tanıttı. Yeniçeri, MHP olarak seçimlere iddialı hazırlandıklarını ve şu anda 10 ilçenin belediye başkan adaylarının belirlendiğini sözlerine ekleyip, “Merkezefendi İlçesi’ne Fırat Dağdeviren, Pamukkale İlçesi’ne ise Hacip Kayalar ilçe başkanı olarak atandı. AKP’yi bu seçimlerde sandığa gömeceğiz. Parti olarak Ekim ayı sonunda Büyükşehir Belediye Başkan adayımızı da açıklayacağız. Geçen seçimlere baktığımızda MHP’nin oylarının nasıl yükseldiğini herkes biliyor. Kısacası AKP kan kaybediyor. Hedefimiz merkezde üç belediyeyi de almaktır. Bundan da hiçbir şüphemiz yoktur” diye konuştu.

Denizlispor eski kulüp Başkanı Ali İpek’in, MHP’den Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı konusunda da açıklama yapan Yeniçeri, “Ali İpek ile telefon görüşmelerimiz oldu. Hem genel merkez düzeyinde hem de il yönetimi düzeyinde görüşmeler yaptık. Ekim ayı sonunda bu konuda netleşecektir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı