REKLAMI GEÇ

Ayhan: AKP’de panik havası var

Ayhan: AKP’de panik havası var

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Ak Parti’de bir panik havası olduğunu belirterek, “AKP sonun başlangıcını geçmiş, epey de mesafe kaydetmiştir” dedi.

/ DENİZLİHABER / 27 Kasım 2013 Çarşamba, 18:25

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında hükümetin ülkeyi iyi idare edemediğini savunan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Ak Parti’nin ülkede kavga etmediği toplum kesimi kalmadığını, eleştirilere tahammülleri olmadığını söyledi.

Ayhan, “Ülkenin iyi idare edilemediğini sizlere buradan defalarca ifade ettik. Ülkeyi idare edemeyen kim?Beceriksiz AKP Hükümeti. Neden böyle söylüyoruz? AKP’nin parlamentoda 330’dan fazla milletvekili var. Arkasında % 50 oy desteği olduğunu ısrarla ifade ediyor. Ancak ülkenin hali meydanda.İyi yönetilen bir ülke olduğumuzu söylemek mümkün mü? Değil. AKP’nin ülkede kavga etmediği toplum kesimi ve konu kalmadı. Bu yetmiyormuş gibi kendi kendilerine de kavga etmeye başladılar. Paydaşları ile zaten kopuş sinyalleri aylar öncesinden ortaya çıkmaya başlamıştı. Kopacaklarını da AKP’liler kendileri söylüyordu. Hem de paydaşların AKP’nin icraatlarını benimsemeyeceklerini AKP’liler kendileri ifade ediyordu.

“AKP’DE PANİK HALİ VAR”
İktidar partisinin panik içerisinde olduğunu savunan Ayhan, “AKP tepeden inmeci. Otokratik bir yapılanmayı hem partide hem de toplumda kuruyor. AKP İçerisinden gelmesi çok zor ama gelen eleştirilere bile tahammülleri yok. Düşmanları sevindirmeyin diye Başbakan içindeki muhaliflerimi kastediyor? Muhalefet partilerini mi kastediyor? Bilmeden ağzından mı kaçtı? Anlaşılmıyor. Bu panik hali değil de nedir? Kendisinden başkasını, hatta kendi düşüncesinin dışındakileri düşman kabul ediyor. AKP’nin kılavuzları, AKP’nin hassas sınırları zorlamaya devam edeceğini yasal sınırları da zorlayacağını söylüyorlar. AKP’nin eşikte, sınırda siyaset yapması gerektiği de ima ediliyor. AKP’nin eşikte siyaseti başörtüsü ile izaha çalışılıyor. Ancak AKP’nin, yıllarca bu konudaki kaçak güreşini ve istismarını dillendirmekten kaçıp anlamazlıktan geliyorlar” diye konuştu.

“İKTİDARI DEVAM ETTİRMEYE ÇALIŞIYORLAR”
İktidarın artık sadece sosyal mühendislik marifetiyle olayları yönlendirmeye çalıştığını ifade eden Ayhan, “Baskı kuruyor. Zorluyor. AKP gerçekten sıkışmıştır. Hesap sorulacağından korkuyor. Çaresiz iktidarını devam ettirmek istiyor. Ülkenin yönetilmediği. AKP Hükümetinin muhalefeti değil PKK’yı tercih ettiği, ona da ayar çekemeye başladığı, mayını temizleyip yerine duvar örmeye başladığı, kafasının iyice karıştığı, ancak ihanet süreci konusunda gayet dinamik bir yönteme sahip ve ısrarlı olduğu ortadadır. Bütün bunlara rağmen AKP sonun başlangıcını geçmiş, epey de mesafe kaydetmiştir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı