REKLAMI GEÇ

MHP Merkez İlçe’de Dağdeviren başkan

MHP Merkez İlçe’de Dağdeviren başkan

Milliyetçi Hareket Partisi Denizli İlçe Kongresi yapıldı. Üç adayın yarıştığı kongrede, MHP merkez ilçe başkanlığına, Hüseyin Fırat Dağdeviren seçildi.

/ DENİZLİHABER / 6 Temmuz 2009 Pazartesi, 18:58

Denizli Belediye Sanat Merkezi’nde yapılan kongreye MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, İl Başkanı Ferudun Ünal, İGM ve Denizli Belediye Meclisi’nin MHP’li üyeleri ve partililer katıldı.
Divan başkanlığını Emin Haluk Ayhan’ın yaptığı kongrede konuşan Merkez İlçe Başkan Adayı Hüseyin Dağdeviren ve Murat Naci Öncel, başkan seçilmeleri halinde, kucaklayıcı olacaklarını ve MHP’yi iktidara taşımak için var güçleriyle çalışacaklarını söylediler.
Kongrede konuşan diğer aday Yasin Öztürk ise, mevcut il ve merkez ilçe yönetimini eleştirdi. Öztürk, 29 Mart seçimlerinde MHP’nin başarısız olduğunu belirterek, “Bir seçimi kazanamamışsanız bu başarısız olduğunuz anlamına gelir. MHP çakma delege sistemiyle başarılı olamaz” dedi.
Kongrede konuşan MHP İl Başkanı Ferudun Ünal, tüm imkansızlıklara rağmen MHP’nin 29 Mart seçimlerinde büyük bir başarıya imza attığını belirterek, “Bugün bizi sağda solda eleştirenler, seçim döneminde bir gün bile bizimle birlikte çalışmalara katılmamışlardır. Ama her şeye rağmen MHP seçimlerde başarılı olmuştur” diye konuştu.
MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan da yaptığı konuşmada, 29 Mart yerel seçimlerinde hedeflerinin Denizli Belediye başkanlığını kazanmak olduğunu belirterek, “29 Mart seçimlerini kazanabilmek için elimizden gelen her şeyi yaptık. Hedefimiz belediyeyi almaktı ancak bütün imkansızlıklara rağmen Denizli’de aldığımız sonuç başarılıdır. Bugün 4 kişiden biri bize oy vermiştir. İl Genel Meclisi’ne 11, Denizli Belediye Meclisi’ne de 7 üye soktuk. Şimdi bu ili yönetenler ‘Ben yaptım oldu’ mantığıyla hareket edip derebeylik yapabiliyorlar mı? Hayır. Meclislerde alınan kararlarda, bizim ağırlığımızı hissediyorlar. Denizli’ye demokrasiyi getirdik” dedi.
Denizli Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi üye adayları belirlenirken kendisinin müdahalede bulunduğu şeklindeki eleştirileri de cevaplandıran Ayhan, “Birileri benim listelere müdahale ettiğimi pompalıyor. İl başkanı, belediye ve il genel meclisi üyeleri ve merkez ilçe başkanı, burada böyle bir müdahalede bulunmuşsam çıkıp söylesinler listelere en ufak bir müdahalem olmamıştır” dedi.
Konuşmasında iktidarı da eleştiren Ayhan, “Bugün Türkiye’de ikinci bir etnik devlet, ikinci bir dil çıkarılmak isteniyor. Ama bu ülkenin tek milli kalan partisi olan Milliyetçi Hareket Partisi bunlara müsaade etmeyecektir. Bugün ülkemizde 3 gençten biri işsiz. Denizli’de 32 bin kişi işinden oldu. Ekonomi iyiye gidiyor diyenler bu millete yalan söylemektedirler. Denizli’den yapılan ihracat yüzde 30 azalmıştır. Elektrik tüketimi yüzde 30 azalmıştır. Göç alan Denizli göç verir hale geldi” dedi.
Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. 401 delegeden 309’unun oy kullandığı kongrede,
148 delegenin oyunu alan Hüseyin Fırat Dağdeviren başkan seçildi. Murat Naci Öncel 87 oy alırken, Yasin Öztürk ise 73 oy aldı. MHP Denizli Merkez İlçe Yönetimi şu isimlerden oluştu: Hacip Kayalar, Muktedir Öz, Yakup Güleç, Hasan Erol, Ali Taş, Emin Okuroğlu, İbrahim Çokakoğlu, Tayfun Arslan, Muhammet Aydoğdu, Mehmet Yatkın, Tunay Güven, Salih Soysal, Yaşar Özdemir, Yaşar Uzun, Fikret Uzkuç, Bülent Demir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı