REKLAMI GEÇ

MHP’de halef-selef kavgası

MHP’de halef-selef kavgası

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Fevzi Yeniçeri, verdiği bir röportajda yerel seçimlerdeki adayları ve parti teşkilatının çalışmalarını eleştiren eski İl Başkanı Zafer Kaplan’ın açıklamalarına isyan etti. Yeniçeri, Kaplan’a facebook hesabından ağır bir cevap verdi. Selefini, partiyi değil, kendisini düşünmekle, yerel seçimlerde CHP propagandası yapmakla suçlayan Yeniçeri, “Sizin döneminizdeki oy oranı ile bizim oy oranımızı karşılaştırın. Siz bugün bile Milletvekili adaylarımızı bir kenara koyup kendi fotoğrafını otobüse yapıştıran İl Başkanı olarak hatırlanmaktasınız. Denizli siyasetine bu davranışınız ile bir eğlence malzemesi verdiğiniz kesin” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Mayıs 2014 Pazartesi, 13:31

Milliyetçi Hareket Partisi’nde gündem eski ve yeni il başkanlarının kapışması. İlk çıkış eski İl Başkanı Zafer kaplan’dan geldi. Kaplan, yerel bir gazeteye yaptığı açıklamalarda, yerel seçimlerdeki adayları ve parti teşkilatının açıklamalarını eleştirince, İl Başkanı Mehmet Fevzi Yeniçeri’den sert cevap geldi.

Facebook hesabından yaptığı yazılı açıklama ile Zafer Kaplan’a tepki gösteren Yeniçeri, Kaplan’ın dönemi ile kendi dönemini kıyasladı. Yeniçeri, “Geçen hafta içerisinde eski il başkanlarımızdan Zafer Kaplan’ın bir yerel gazeteye yaptığı açıklamalar tartışılır hale geldiği için bu basın açıklamasını yapma gereği duydum. Demokrasi inancımız var ise herkesin her konuda açıklama yapmasının bir sakıncası yoktur. Ancak bu açıklamalar yapılırken insanların konuları ve teşhisleri doğru yapması, kamuoyunu yanıltmaması ve en önemlisi haddini bilmesi gereklidir. Öncelikle siz MHP’nin bir dönem en şerefli makamında yer almış bir insansınız. Bu nedenle söylediğiniz sözleri ve iddiaları iyi belirlemeniz en önemli sorumluluğunuzdur.
Yerel seçimlerdeki teşkilatın çalışmalarını eleştiriyorsunuz. Siz il başkanı olduğunuz dönemde bir genel seçim geçirdiniz. O genel seçimde MHP’nin aldığı oya bakınız, bu yerel seçimlerde MHP’nin aldığı oya bakınız. Beğenmediğiniz teşkilat yapısı ve Belediye Başkan adaylarımız, meclis üyesi adaylarımız MHP’nin oyunu %50’ye varan bir oranda artırmıştır” dedi.

“SEÇİM OTOBÜSÜNE FOTOĞRAFINI YAPIŞTIRDIN”
Kaplan’ın, 2011’deki genel seçimlerde propaganda otobüsüne kendi fotoğrafını yapıtırmasını eleştiren Yeniçeri, “Dönün İl Başkanı olduğunuz dönemdeki genel seçim çalışmalarına bakın. Siz bugün bile Milletvekili adaylarımızı bir kenara koyup kendi fotoğrafını otobüse yapıştıran İl Başkanı olarak hatırlanmaktasınız. Denizli siyasetine bu davranışınız ile bir eğlence malzemesi verdiğiniz kesin” dedi.

KONGRE MAĞLUBİYETİNE GÖNDERME
Kaplan’ın aday olduğu son ilk kongresinde aldığı sonucu da hatırlatan Yeniçeri, “Taban baskısından bahsediyorsunuz, siz yine İl Başkanı olarak girdiğiniz il başkanlığı seçimlerinden 4 aday içerisinde 4. olarak çıktınız bunu da hatırlayınız” dedi.

“CHP PROPAGANDASI YAPTIN”
Kaplan’ın aday seçimlerini eleştirmesine de tepki gösteren Yeniçeri, “Aday seçiminin yanlışlığından bahsediyorsunuz. Eski bir il başkanı olarak bu süreçlerin nasıl geçildiğini bilmeniz lazım. Ki bilmiyorsanız da seçim sürecinde il başkanlığında yapılan toplantıda bu sizlere anlatıldı. Ayrıca MHP 20 aday ile yola çıkmıştır. Size göre kafanızdaki bahanelerle bu 20 adaya zarar vermek mübah mıdır? Siz değil misiniz Büyükşehirde CHP diye propanganda yapan. Bu mu MHP mensubu olmak, bu partinin İl Başkanlığını yapmış olmanız bile buna engel olamadı.  Siz de Belediye Başkan adayı oldunuz aldığınız sonuç ortada. O gün size oy vermeyip başka partilere oy verenlere kızmadınız mı? Buna rağmen bugün siz aynı şeyi yaptınız.
İlçelere gitmişsiniz kahve dağıtmışsınız cebinizden para harcanmışsınız. Bunu kamuoyu ile uluorta paylaşabilmeniz de ayrı bir yetenek! Kahve dağıtıp kendi reklamınızı yapmaya çalışmak yerine Belediye Başkan adaylarımızın bütçelerine katkıda bulunmayı hiç akıl edemediniz mi? Ayrıca seçimlerde çalışmak gönlünü ve inancını ortaya koyarak olur. İlçe teşkilatlarına şirin görünmeye çalışarak değil” dedi.

“KENDİMİZİ DEĞİL, PARTİMİZİ ÖNE KOYARIZ”
MHP’nin bu tartışmalarla kaybedecek zamanı olmadığını belirten Yeniçeri, açıklamasında şöyle dedi: “Önümüzde bir Cumhurbaşkanlığı seçimi, bir de genel seçim vardır. Parti içi birlik beraberliğe en çok ihtiyacımız olan dönemdir. Yerel seçimlerde kimin nasıl çalıştığı, kimin kime hizmet ettiği dost düşman herkes tarafından görülmüştür. Genel Merkezimizde İl Teşkilatımızda kamuoyu da notunu almıştır. Teşkilat olarak hedefimiz hiçbir sataşmaya, hiçbir safsataya aldırmadan; doğru bildiğimiz yolda dik duruşumuzu devam ettirerek, kendimizi değil önce vatan, sonra partimizi düşünerek çalışmalarımızı devam ettirmektir. MHP’nin tüm Denizli teşkilatları olarak önceliğimiz Denizli siyasetinde var olan yerimizi daha da ileriye götürmektir. Denizli’de yaşayan insanların güvenini kazanmak ve onların hak ettiği hizmetleri alması için siyaseten yapılabilecek herşeyin arkasında olmaktır. Bizler sizin yorumlarınızla değil, kamuoyunun yorumlarıyla hareket ederiz. Bizler kendimizi değil, partimizi düşünerek hareket ederiz. Şundan emin olunsun ki Denizli de bir eksiklik, bir aksaklık olduğuna inanırsak bu yolda kendimizi bile feda eder partimizin önünü açarız.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı