REKLAMI GEÇ

MHP’de istifa depremi

MHP’de istifa depremi

MHP’de ilçe teşkilatları birbiri ardına istifa etmeye başladı. Sabah saatlerinde Merkezefendi İlçe Başkanı Mehmet Çelik’in istifasını Honaz ve Bozkurt izledi. Honaz İlçe Başkanı Sezgin Arıkan ile Bozkurt ilçe Başkanı Meral Kocaman da görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı. Ortak gerekçe olarak ise genel merkezin demokrasiden uzak, seçimden kaçan davranışları gösterildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Ağustos 2016 Çarşamba, 16:06

Denizli MHP’de ilçelerden birbiri ardına gelen istifa haberlerinin şoku yaşanıyor. Gün içinde Merkezefendi, Honaz ve Bozkurt ilçe başkanları istifa etti.

MERKEZEFENDİ’Yİ HONAZ VE BOZKURT İZLEDİ
Sabah saatlerinde MHP Merkezefendi İlçe Başkanı Mehmet Çelik’in istifa açıklamasının ardından Honaz İlçe Başkanı Sezgin Arıkan ve Bozkurt İlçe Başkanı Meral Kocaman da yaptıkları kısa açıklamalar ile istifalarını duyurdu.

“ÜLKEDE BU KADAR SORUN VARKEN”
MHP Honaz İlçe Başkanı Sezgin Arıkan, ülkenin geçirdiği zorlu dönemeçte, bu kadar memleket meselesi varken, genel merkezin hala parti içi iktidarlarını korumak için ilçe teşkilatlarının feshetmeye devam ettiğini belirterek, demokratik ve ahlaki olmayan bu girişimi kınadıklarını söyledi.

Arıkan, “Nerede kaldı kardeşliğimiz? Mevcut genel merkez yapımızın ülke geleceği ile ilgili iktidar alternatifi bir duruş sergilemediği kanaatimi taşıdığımdan dolayı teşkilat bünyesinde çalışma şevkim kırılmıştır. Bu sebeple sancaktarlığını yaptığım Honaz İlçe Başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Birey olarak ömrümün sonuna kadar Türk Milliyetçiliğine ve Ülkücü camiaya hizmet etmeye devam edeceğim” dedi.

“DEMOKRASİDEN UZAK, SEÇİMDEN KAÇAN DAVRANIŞLAR”
MHP Bozkurt İlçe Başkanı Meral Kocaman ise yaptığı kısa açıklamada genel merkezin demokrasiden uzak, seçimden kaçan davranışları ile ülkücü hareketi ileriye taşıyamadığını düşündüğünü belirterek, “Davamızdan ve ülkücü duruşumuzdan vazgeçmeden Bozkurt MHP İlçe Başkanlığı görevimden istifa ediyorum” dedi.

“YENİ ATAMALAR YAPILIR”
İstifaları değerlendiren MHP İl Başkanı Cafer Birtürk, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin yaptığı “ayıklayacağız” sözünden sonra bazı teşkilatlarda hareketlenmenin başladığını söyledi.

“Hepsi teker teker değişecekti” diyen Birtürk, istifaları “Hayırlı olsun, yerlerine yenilerini atarız” diye değerlendirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı