REKLAMI GEÇ

MHP’de kongreye imza veren delegelere disiplin işlemi

MHP’de kongreye imza veren delegelere disiplin işlemi

MHP’de muhalefet olağanüstü kongreyi toplamaya çalışırken, parti yönetimi de disiplin kılıcını çekti. Genel merkez, kongrenin toplanması için imza verenleri disipline sevk etti. Disiplin mekanizması işletilecek delege listesinde Denizli’den bir belediye başkanı ve bir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi de bulunuyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Şubat 2016 Salı, 15:23

MHP’de muhalefetin değişim talebiyle açtığı bayrağa karşılık, genel merkez yönetimi de disiplin mekanizmasını devreye soktu. Genel merkez, önce muhalif harekete destek veren il teşkilatlarını kapatma kararı aldı. Ardından da olağanüstü kongrenin toplanması için imza veren delegelere disiplin yolunu açtı.

İMZA VEREN DELEGELER
Denizli’nin genel merkez delegesi sayısı 20. Bunlardan 19’u olağanüstü kongre için imza verirken, sadece Pamukkale delegesi Gülay Özcan imza atmadı. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Yusuf Garip, eski il başkanı Yasin Öztürk, Merkezefendi delegeleri Fatih Coşkun, Halil İbrahim Çerçi ve Halit Çekiç, Pamukkale delegeleri Hasan Akgün, İbrahim Ekiz ve Hüseyin Ülgen, Buldan delegeleri Temel Başbuğ ve Mehmet Tuğrul, Çivril delegesi Bayram Gümüş, Honaz delegeleri Özer Küçükçal ve Ali Semerci, Serinhisar delegesi Osman karakuzu, Tavas delegesi Süleyman İçen, Acıpayam delegesi Hüseyin Bağ ve Kale delegesi Hüsamettin Aşkın ise imza veren delegeler oldu.

AKCAN: İNANDIĞIM İÇİN İMZA VERDİM
Genel merkezin verdiği kararın ardından Denizli’de gözlerin çevrildiği yerlerden birisi, MHP’nin yerel yönetimde kazandığı tek ilçe olan Çal’a çevrildi. Disiplin kurulunun aleyhine karar vermesi durumunda ihracı gündemde olan Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Denizlihaber.com.’a yaptığı açıklamada, “Benim partimizin lideri Sayın Devlet Bahçeli’ye saygım sonsuzdur. Ancak ben aynı zamanda partimin iktidar olması istiyorum. Bu inancım doğrultusunda da olağanüstü kongrenin toplanması için imza verdim. Sonuna kadar da imzamın arkasındayım” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı