REKLAMI GEÇ

MHP’li Ayhan ‘Denizli irtifa kaybediyor’ dedi

MHP’li Ayhan ‘Denizli irtifa kaybediyor’ dedi

Milliyetçi Hareket Partisi Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Denizli ilinin her geçen gün irtifa kaybettiğini söyledi. Ayhan Denizli’nin eğitimde, tekstilde düşüş içinde olduğunu, vatandaşların harap olduğunu açıkladı.

/ DENİZLİHABER / 25 Mayıs 2012 Cuma, 21:00

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda söz alan Ayhan Denizli’nin sorunlarını anlattı.

‘DENİZLİ EĞİTİMDE DÜŞMÜŞ DURUMDA’
Ayhan,”Üniversite sınavlarında Denizli irtifa kaybetmiş. Ne olmuş? 2006’da birinci basamakta Türkiye 1’incisi; 2007, 2008 Türkiye 1’incisi; 2009 Türkiye 3’üncüsü; 2010’da 4’üncü; 2011’de 7’nci; 2012’de ilk 10’da yok. Denizli eğitimde irtifa kaybetmiş” dedi.

‘GASP ETTİNİZ’ SUÇLAMASI
Ayhan konuşmasının devamında “Belde belediyelerinin yetkilerini, milletin başkanlara verdiği yetkiyi AKP ne yapmış? Gasp etmiş durumda. Onlara mülki idareden yazılar geliyor, işlem yapamayacaklarını beyan ediyorlar; böyle bir şey olmaz. Milletin verdiği yetki gasp edilmez. Kıralan Belediye Başkanı Bayram Gümüş’ü kim seçti? Millet seçti. Orada duruyor yukarıda, siz onun neyini gasp ediyorsunuz? İşlem yapmasını gasp ediyorsunuz; böyle bir şey olamaz” dedi.

‘DENİZLİ’DE SANAYİCİ DE VATANDAŞ DA HARAP OLMUŞ’
Konuşmasında Denizli iş dünyası ve özellikle tekstille ilgili de bilgiler veren Milliyetçi Hareket Partisi Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, “Nisanda ihracat azalmaya başlamış, tekstilin payı azalıyor. Ocakta bir önceki aya göre ne düşmüş? Aktif ve zorunlu sigortalı sayısı azalmış. Bölgede 5 ton yağ yakalanmış. Doğuda katırla maktu vergiler alınmaya başlıyor, mazot üzerinden ama Denizli’de her yerde, yağ açıkta net bir şekilde satılıyor.  Zaten Denizli’de icra daireleri vatandaşın işi kolaylaşsın diye 2’den 9’a çıkarılmıştı, vatandaş harap olmuştu. Şimdi Standard and Poor’s’a Denizlililer de benim gibi üzülmüş ama AKP’liler kızıyor. Gerçekten dış ticarette, gerçekten cari işlemlerde büyük sıkıntılar var. Bunların kırılganlık yaratması kaçınılmaz. Dolayısıyla Denizlililer de bizim gibi, ortaya çıkan bu sonuca ne yapmışlar? Üzülmüşler.  Bakın, Denizli Sanayi Odası her sene bir genel görünüm anketi düzenler. Bu sene biraz daha iyi olması lazım değil mi? Biraz sizlerle onu paylaşmaya çalışacağım. Genel olarak baktığınızda, Denizli’de ankete katılanlardan “Enerjide maliyetler arttı.” diyenler yüzde 86, “Ham madde ara malında arttı.” diyenler yüzde 74, “Yatırım malında maliyetler arttı.” diyenler yüzde 54, “İstihdamda arttı.” diyenler yüzde 60” diye konuştu.

KAR MARJI AZALDI
Denizlili sanayicilerin kar marjlarının azaldığını söyleyen Ayhan “Enerjide maliyetler arttı.” diyenler yüzde 100, “Ham madde ara mallarında arttı.” diyenler yüzde 80, “Yatırım mallarında maliyet arttı.” diyenler yüzde 80, “İstihdamda maliyetler arttı.” diyenler yüzde 100.“Taş toprakta enerji maliyeti arttı.” diyenler yine yüzde 100, “Ham madde ara malında arttı.” diyenler yine yüzde 100, “Yatırım malında maliyet arttı.” diyenler yine yüzde 100, “İstihdam maliyeti arttı.” diyenler de yüzde 50. Dolayısıyla, Denizli’de hayat ne yapmış? Pahalılaşmış, sıkıntıya girmiş. Ankete katılanların yüzde 70’i yurt içinde yatırım düşünmüyor, “Olmaz.” diyorlar. Yeni bir sektöre yatırım yapan yüzde 1. Yabancı para cinsinden borçların toplam kredilere oranı ne yapıyor? Yükseliyor. Kullandığı krediyi yenileyenler yarı yarıya. Aksi takdirde faaliyetlerini sürdürmeleri mümkün gözükmüyor. Kredi vadesinin değişmediğine katılanların oranı, ankete katılanlardan 100 kişiden 64’ü. Bunların toplam krediler içindeki payına baktığınızda da yüzde 60 civarında seyrediyor. Demek ki Denizlili finansman açısından da sıkıntıya girmiş.Faizlerin arttığını zaten söylüyorlar. Ankete katılan her 100 kişiden 79’u ne diyor? “Kullandığımız kredilerin faizleri arttı.” diyor. “Ucuzluk oldu.” diyenlerin dikkatine!Ankete katılanların yaklaşık yüzde 40’ı ne diyor?“Kâr marjı azaldı.” veya “Zarar ettik.” diyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı